14 Aprilie 2010 publicat în Sanatate 6 share-uri

Adesea cele mai grave boli nu au o simptomatologie puternica decat atunci cand au avansat atat de mult incat bolnavul nu mai are sansa de a-si recapata sanatatea. Iata deci si principalele motive pentru care aceste boli, desi atat de cunoscute si discutate, ocupa in continuare locurile de top in randul cauzelor mortalitatii. Sa vorbim deci despre bolile grave cu simptomatologie tacuta.

Cancerul

Cancerul perturba buna functionare a celulelor, le influenteaza materialul genetic si functia, acestea ajungand sa se replice necontrolat, sa manance necontrolat, “uita” sa isi porgrameze moartea (apoptoza celulara), astfel consuma exagerat si nutrientii celorlalte celule carora le trimit influente negative, le afecteaza si chiar le omoara. Asa se instaleaza cancerul, usor, pacientul slabeste fara vreun motiv anume, se simte mai slabit, dar nu prezinta o simptomatologie clara sau spectaculoasa, abia cand organismul este foarte slabit incep sa apara sangerarile, durerile, afectarea grava a organelor si metastazele. Astfel pacientul, pacalit de simptomele discrete, ajunge la medic in stadii avansate de boala, cand sansele de curabilitate sunt mult mai slabe. De aceea se recomanda sa faceti testele de screening, cum ar fi testul Papanicolau pentru cancerul de col uterin, sau colonoscopia pentru cancerul de colon, ori mamografia pentru cancerul de san.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Bolile pulmonare

Multi oameni considera ca tusea este un simptom normal si ca prin aceasta caile respiratorii se curata, in aceasta capcana cazand in special fumatorii.

De fapt caile pulmonare nu ar trebui sa aiba motive sa “se curete”, ele fac acest lucru atunci cand se acumuleaza anormal secretii, aparand tusea in special dimineata. In timp, caile respiratorii devin din ce in ce mai inguste si se instaleaza treptat, semnalata de tuse, bronhopneumonia obstructiva cronica cu enfizem, numita BPOC. Capacitatea respiratorie scade astfel in timp, determinand scaderea oxigenarii organismului iar pacientul ajunge in final sa aiba o stare astenica si sa oboseaca pana si la cele mai mici eforturi casnice. Boala poate evolua spre deces daca nu se urmeaza cat mai devreme un tratament si daca pacientul nu renunta cat mai repede la fumat.
Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează

Echinococcoza

Hidatidoza sau echinococcoza este o zoonoza (o boala a animalelor ce poate afecta si omul) care are ca agent etiologic parazitul Echinococcus granulosus (cand afectiunea se manifesta sub forma unui chist – chistul hidatic) sau Echinococcus multilocularis (in tipul alveolar de boala, cu multe chisturi mici ce creeaza aspectul de “miez de paine”). Aceasta boala nu este resimtita initial de pacient, ea dand simptomatologie evidenta abia cand chistul fie se sparge (dand o puternica reactie alergica), fie a devenit suficient de mare (uneori cat o minge mica) incat sa preseze foarte mult pe organele din jur care nu isi mai pot exercita functia si nu mai sunt suficient vascularizate prin compresia vaselor. Din pacate chistul compromite adesea organul in care s-a format (ficat, plaman, rinichi etc.).

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri