14 Aprilie 2010 publicat în Sanatate 6 share-uri

Adesea cele mai grave boli nu au o simptomatologie puternica decat atunci cand au avansat atat de mult incat bolnavul nu mai are sansa de a-si recapata sanatatea. Iata deci si principalele motive pentru care aceste boli, desi atat de cunoscute si discutate, ocupa in continuare locurile de top in randul cauzelor mortalitatii. Sa vorbim deci despre bolile grave cu simptomatologie tacuta.

Ateroscleroza

Iata o alta boala temuta care afecetaza un numar foarte mare din oameni, aceasta instalandu-se lent si modificand functiile sistemului cardio-vascular. Sangele are rolul de a purta nutrientii si oxigenul la celule, de la care preia dioxidul de carbon si metabolitii rezultati in urma activitatilor celulare. Asadar, prin ingustarea lumenului vaselor datorita depunerii grasimilor in peretii acestora fluxul de sange spre numite tesuturi scade, acestea ramanand cu o cantitate mica de nutrienti si oxigen si uneori se intampla ca celulele acestor tesuturi sa moara. Asa iau nastere infarctele si accidentele vasculare, caci peretii vaselor unde s-au depus grasimile nu doar devin mai grosi, dar se si rigidizeaza si se pot rupe mai usor. Pacientul nu are o simptomatologie anume, insa ii creste treptat tensiunea, oboseste mai usor, efortul fizic devine foarte dificil, respira greu, uneori chiar ameteste, poate mai are si scurte pierderi de memorie (datorita accidentelor vasculare cerebrale mici), ca in final sa ajunga intr-un stadiu de boala cardiovasculara cronica avansata, cu hipertensiune arteriala, ischemie cardiaca etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Diabetul zaharat de tip II

Diabetul zaharat de tip II apare in special dupa 40 de ani si afecteaza cu precadere persoanele cu un surplus de kilograme, caci rezistenta la insulina se pare ca este in stransa legatura cu abundenta tesutului gras si activitatea celulelor adipoase. Starea pacientului se altereaza lent, apar disfunctii vasculare, ameteli, tremor, tulburari de vedere, pacientul vine la medic doar cand se simte foarte rau si probabil datorita glicemiei foarte crescute, insa in tot acest timp evolutia bolii s-a produs.

Medicii recomanda sa efectuati anual analizele de sange, testul Papanicolau sau alte teste de sceening indicate varstei sau datorita riscului ereditar, o ecografie abdominopelvina si alte teste la indicatia medicului.

Sursa: Healthy.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri