15 Ianuarie 2010 publicat în Sanatate 10 share-uri

Multe boli au simtome comune, insa unele dintre aceste simptome sunt atat de des intalnite in randul populatiei incat putini sunt cei care se mai gandesc ca ar putea ascunde o afectiune mai... serioasa. Asa se intampla ca o durere de cap este repede tratata cu un analgetic, insa pacientul nu ia in considerare ca aceasta durere este din ce in ce mai frecventa.

Buzele uscate sunt in general semn al deshidratarii si se recomanda utilizarea unui balsam de buze si hidratarea corespunzatoare (consumul a aproximativ 2 l de lichide pe zi). Daca insa buzele se mentin uscate si chiar se crapa, iar acest simptom nu pare sa se amelioreze cu trecerea zilelor, atunci probabil ca aveti o infectie fungica, adica o infectie cu o ciuperca. De cele mai multe ori aceasta infectie se afla in cavitatea bucala si se extinde si la nivelul buzelor.

Pacientul, atunci cand are buzele uscate, are tendinta de a le umezi cu saliva, insa saliva favorizeaza evolutia infectiei, adica mai rau face. Recomandarile medicale constau in ungerea buzelor cu un unguent care sa asigure o pelicula impotriva salivei si care totodata sa aiba efecte antifungice. Deasemenea se recomanda si efectuarea unor teste din saliva pentru a afla daca exista infectie bucala, care trebuie tratata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

Arsuri in talpi

Acest simptom este relatat cu precadere de femei si nu prezinta o afectiune grava, insa este foarte suparator. Se produce in special la femeile care poarta tocuri, astfel ca la nivelul pingelei se produc ingrosari ale pielii, ca niste banale bataturi, dupa care femeia are senzatia ca ar calca pe ceva dur, ca o piatra. Musculatura subiacenta este afectata, la fel si circulatia, ceea ce duce in timp la aparitia acelor arsuri suparatoare la mers. Ca recomandare, schimbarea incaltamintei este prima masura ce trebuie luata, apoi masajul local si folosirea unor creme exfoliante si emoliente.

Ingrosarea unghiilor de la picioare

Cu siguranta ati vazut in jurul vostru persoane care au unghiile de la picioare ingrosate, chiar ingalbenite si deformate. Acestea demosntreaza de fapt existenta unei infectii fungice, cel mai adesea fiind vorba despre “ciuperca piciorului”. Aceasta ciuperca se instaleaza initial in zona dintre degete, unde este mediul cel mai umed si cel mai dificil de curatat, dand si mirosul specific picioarelor. Ulterior, netratata, infectia avanseaza si ajunge sa patrunda si sub unghii, finalizand cu afectarea acestora.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Evident, infectia se poate extinde si mai mult ajungand la nivelul calcaielor, gleznelor sau chiar urcand usor pe gamba, insa aceste stadii sunt extrem de avansate si rare, cel mai adesea infectiile de acest gen evolueaza doar cu afectarea unghiilor si calcaielor. Trebuie urmat intocmai tratamentul indicat de dermatolog. Ce mai trebuie sa stiti este ca aceasta infectie este extrem de contagioasa si o puteti contacta prin purtarea incaltamintei persoanelor infectate, inclusiv a papucilor de casa (trebuie sa purtati sosete care sa va protejeze impotriva infectiei), dar si de pe podelele unde persoanele infectate au umblat desculte, cum ar fi cabinele sau gratarele de dus (infectia adora mediul umed, se recomanda ca la fiecare spalare sa acordati o atentie deosebita igienei picioarelor), poadeaua locuintei etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri