15 Ianuarie 2010 publicat în Sanatate 10 share-uri

Multe boli au simtome comune, insa unele dintre aceste simptome sunt atat de des intalnite in randul populatiei incat putini sunt cei care se mai gandesc ca ar putea ascunde o afectiune mai... serioasa. Asa se intampla ca o durere de cap este repede tratata cu un analgetic, insa pacientul nu ia in considerare ca aceasta durere este din ce in ce mai frecventa.

Durerile de spate sau chiar “durerile de ficat”

Majoritatea oamenilor se plang de dureri de spate, mai ales in zona lombara (la mijloc cum se spune in popor). Aceste dureri pot fi din ce in ce mai frecvente si mai intense si pot ceda la analgetice (medicamente impotriva durerii). Uneori pot fi simtite dureri in zona ficatului, adica in dreapta sub coaste. Aceste dureri pot fi dte de pozitia incorecta a coloanei sau de boli reumatice, insa la varste tinere cel mai des pot fi date de probleme renale, in special litiaza renala, pietre sau nisip la rinichi.

Durerea poate iradia, asa cum am zis, in fata, sub coaste - pacientul, dar si medicul fiind astfel indusi in eraoare de iradierea durerii. Este indicat sa observati in aceste cazuri urinarea, cat de des se produce, daca aveti sau ati avut in trecutul apropiat usturimi la urinare, daca urina este concentrata sau are o culoare anormala, daca urinati cu sange sau nu etc. Este rcomandat sa va prezentati la medic si sa efectuati analizele de urina, cele ale sangelui precum si analize imagistice cum ar fi ecografia abdominala care ar putea decela litiaza renala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Gingiile de culoare roz aprins

Daca observati ca gingiile voastre au culoarea roz aprins, un roz mai strident decat mucoasa buzelor si a obrajilor, mergand chiar pana la rosu, atunci probabil ca aveti o afcetiune gingivala. Poate fi vorba despre o inflamatie a gingiilor, care se produce la persoanele cu placa bacteriana avansata, insa totodata poate fi vorba despre bruxism (scrasnitul dintilor)! Scrasnitul din dinti noaptea, in timpul somnului, este foarte periculos pentru dantura, dar si pentru gingii sau chiar oasele maxilare. La nivelul gingiilor creaza presiune, ceea ce duce la o inflamare usoara a acestora care se observa prin modificarea culorii, prin inrosirea lor. Bruxismul poate provoca dureri maxilare si evident distrugerea danturii si uzura permanenta a acesteia si a lucrarilor dentare.

Ca recomandare, folosirea gutierei in timpul noptii are efecte exceptionale, am putea spune chiar mai importante in cazul celor cu bruxism decat slaparea zilnica a dintilor. Se recomanda deasemenea tehnici de relaxare, bruxismul fiind adesea determinat de stari emotionale puternice, tensiuni psihice si stres.

Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Buzele crapate


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri