Precum in Tara Minunilor ciupercile aveau dimensiuni impresionante, copacilor nu li se vedea varful, insectele erau imense, la fel se intampla uneori si in viata unor oameni, in viata lor reala! Acest sindrom este o boala cu caracter temporar, apare in anumite situatii, in general debuteaza cu migrene puternice si este asociata cu consumul anumitor droguri.

2. Sindromul cadavrului ambulant


Suna sinistru si totusi sunt persoane care sufera anumite modificari cerebrale mai ales in ariile ce raspund de perceptia de sine. Aceste persoane simt ca au murit deja sau ca anumite componente ale corpului lor au intrat in procesul de putrefactie, ca si-au pierdut organe interne sau ca si-au pierdut sufletul. Este evident ca undeva exista clar o tulburare in primul rand psihiatrica pentru ca perceptia despre moarte pastreaza notiunile realitatii (sau cel putin a ceea ce am fost invatati sa credem): mortii putrezesc, anumite organe la fel, teoretic oamenii cand mor isi pierd sufletul (nu putem spune cu certitudine ca exista, dar in cultura noastra am invatat despre el) etc. Asadar, acest sindrom are la baza informatii reale, aplicate insa pe omul... nepotrivit. Jules Cotard, un neurolog francez, este cel care a despoerit si descris pentru prima data acest sindrom in 1800.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Este un sindrom ce incadreaza simptome mai largi, de exemplu este descris cazul unui pacient care nu mai manca pentru ca in considerentele lui nu mai avea stomac, alt pacient avea tentative de suicid pentru ca se credea fie nemuritor, fie deja mort.

In 1996 este descris un caz recent despre un pacient care, in urma unui accident de motocicleta, a suferit o leziune cerebrala ce i-a scimbat anumite perceptii legate de viata si moarte. Mama sa l-a dus in Africa de Sud, iar pacientul a capatat convingerea ca se afla in Iad (caldura), ca a murit de septicemie (care fusese un risc in recuperarea lui) sau de SIDA (citise in ziar despre un pacient cu SIDA ce a murit de septicemie). Iata deci inca o dovada ca boala debuteaza pe aspecte reale de viata. Fiind o boala rara, terapia curativa nu a fost descoperita, insa cea psihiatrica nu a dat rezultate, mici efecte pozitive obtinandu-se in urma aplicarii terapiei electroconvulsive.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri