Pepenele rosu curata si detoxifica intern organismului, ajutand la eliminarea toxinelor din ficat, la protejarea intestinelor subtiri si la stimularea activitatii rinichilor.

Nu stiu altii cum sunt, insa eu cand ma gandesc la o felie rece de pepene rosu, imi lasa gura apa. Miezul zemos si delicios al pepenului rosu incanta papilele gustative intr-un mod in care nici cel mai pretentios si racoritor cocktail de vara nu reuseste. Si nu doar gustul sau il face un aliment incredibil, ci si efectele revigorante si reenergizante pe care le are asupra organismului. Specialistii nutritionisti ne recomanda sa consumam cu incredere pepenele rosu intrucat acesta reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de hidratare si de vitaminizare a organismului pe timpul verii. Mai mult de 90% din compozitia sa este apa. Restul zaharuri naturale, enzime, acizi organici, sodiu, potasiu si fier si licopina, un antioxidant puternic, specific fructelor si legumelor cu miez rosu, ce neutralizeaza radicalii liberi, prevenind in acelasi timp aparitia celulelor canceroase.

In plus, printre vitaminele prezente in cantitate mai mare in compozitia pepenelui rosu se afla vitamina A, cu un rol important in adaptarea vizuala, vitamina B6, ce ajuta la formarea hemoglobinei si imbunatateste capacitatea organismului de a se apara in fata infectiilor (stimuleaza formarea de anticorpi) si vitamina C, arhicunoscuta pentru efectul sau de crestere a imunitatii. Este bine sa stiti ca pepenele se numara printre alimentele cu cel mai scazut risc de a provoca alergii asa ca nu ezitati sa va rasfatati copilul cu o portie zdravana si delicioasa de pepene rosu.

Pentru ca este vara, anotimpul ideal al curelor de slabire, pe lista alimentelor preferate ar fi nemaipomenit daca ati introduce si pepenele rosu. 100 grame de pepene rosu contin doar 30 de calorii si in plus, pepenele rosu curata si detoxifica intern organismului, ajutand la eliminarea toxinelor din ficat, la protejarea intestinelor subtiri si la stimularea activitatii rinichilor. Gratie capacitatilor sale diuretice, pepenele rosu este recomandat in dieta persoanelor cu pietre la rinichi sau in a celor suferind de guta. Un puternic si eficient hidratant al organismului, pepenele rosu are efecte pozitive si asupra reglajului hormonistic din organism

De asemenea, pepenele rosu se numara printre alimentele indicate si in cazul persoanelor suferind de inima, avand in compozitia sa o cantitate infima de grasimi saturate. Cucurbocitrinul, o substanta prezenta in compozitia pepenelui, stimuleaza dilatarea vaselor capilare si ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri