In ceea ce priveste consumul de cocaina, pentru categoria de varsta de 15-64 ani, Romania se numara printre tarile cu cea mai scazuta prevalenta pe parcursul intregii vieti.

Analiza a putut fi realizata doar in cazul cannabisului, la nivel national inregistrandu-se un procent de 0,1% pentru un astfel de consum.

Persoanele din grupa de varsta 15-24 ani au declarat intr-un procent de 0,5% ca au consumat cannabis in ultimele 30 zile, fata de 0,1% dintre cei in varsta de 25-34 ani.

Acest comportament apare la cei care au terminat liceul intr-o proportie de 0,2%, comparativ cu cei care au studiile liceale incomplete – 0,1%.

Bucurestiul (0,5%), urmat de Banat-Crisana-Maramures (0,4%) si Transilvania (0,1%) sunt regiunile in care respondentii au declarat ca au consumat cannabis in ultimele 30 zile.

Barbatii sunt cei care au declarat ca au avut un consum actual de cannabis intr-un procent de 0,2%, la femei prevalenta fiind sub 0,1%.

Informatii furnizate de Agentia Nationala Antidrog

Incepand din 1 iulie, farmaciile Sensiblu Sensiblu se alatura luptei impotriva consumului de droguri punand in vanzare gama de teste de depistare a consumului de droguri Screen. Testul poate fi de mare ajutor in lupta impotriva consumului de droguri si consta in varianta sa de test de identificare a consumului de droguri in saliva Screen6 112,3 RON.

Ce este Screen Test Drog?

Testele pentru depistarea consumului de droguri din gama Screen sunt teste de depistare a consumului de droguri. Testarea poate fi facuta acasa prin testarea urinei sau prin prelevarea si testarea salivei. Gama de teste Screen este folosita pe pietele occidentale cu succes de mai multi ani si este prezenta acum si pe piata romaneasca.

Teste pentru depistarea consumului de droguri in saliva Screen 6

Testul de depistare a consumului de droguri in saliva Screen 6 pentru poate fi facut simplu si rapid acasa si functioneaza astfel:
1. Colectarea salivei: dupa desigilare, timp de 3 minute, aparatul se va tine in gura celui testat pentru a preleva saliva;
2. Interpretarea datelor: dupa verificarea conform instructiunilor din pachet a validitatii testului si dupa ce au trecut 10 minute se vor identifica in functie de codurile de culoare (liniute de culoare in dreptul fiecarui tip de drog) rezultatele negative sau non negative pentru consumului sau nu a unuia dintre cele sase tipuri de droguri de pe lista de testare;
3. Evaluarea rezultatelor: in fiecare pachet exista un formular de evaluare si analiza care se completeaza (daca este cazul).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri