29 Iunie 2009 publicat în Sanatate 20 share-uri

Prima veriga privind sanatatea organelor sexuale feminine este preventia. De aceea vom vorbi in acest articol despre patru analize obligatorii pe care orice femeie trebuie sa le faca macar anual.

Autoexaminarea sanilor trebuie sa se realizeze macar o data pe saptamana in fata oglinzii (la dus de exemplu).

4.Ecografia mamara sau mamografia

Ambele analize investigheaza imagistic componenta glandei mamare, omogenitatea ei, prezenta sau nu a unor patologii etc. Insa fiecare dintre cele doua analize folosesc alt principiu de a “vedea” in interiorul sanului. Astfel ca ecografia este indicata femeilor tinere iar mamografia celor de peste 50 de ani. De ce o femeie aflata la varste mai tinere nu poate efectua o mamografie?

Pentru ca mamografia nu poate analiza glana mamara activa cum se intampla in cazul femeilor aflate sub varsta menopuzei, caci intreaga imagine obtinuta este o mare pata alba in care nu s-ar putea deosebi o eventuala patologie de glanda mamara propriu-zisa, ambele aparand albe (doar chistrile apar negre, nereflectand inapoi razele examinatoare).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Împreună în arte și simțiri Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

In cazul femeilor mai in varsta, trecute de menopauza, glanda mamara se atrofiaza si preia locul mai mult tesutul adios, astfel ca o examinare mamografica poate evidentia eventuale patologii. De aceea mamografia este inutila femeilor tinere carora li se recomanda ecografia mamara. Nu neglijati aceste analize indiferent ce motive ati avea, de programul de lucuru sau de alte griji. Va puteti rezerva o zi din an pentru aceste analize care va pot salva viata.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole din Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Metode de indepartare a alunitelor

3 tratamente anticelulita cu ceai verde

Afla despre una din cele mai comune infectii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri