Unul dintre cele mai intalnite complexe, dezvoltate chiar de la varste fragede, este acela al urechilor cu aspect inestetic.

Este recomandat sa dormiti cu capul ridicat pe mai multe perne, iar activitatile ce duc la indoirea urechilor trebuie evitate timp de o luna dupa interventie. Pacientii se pot reintorce la locul de munca in 5 zile dupa operatie, iar in cazul copiilor, acestia se pot duce la scoala cam la o saptamana dupa. Reluarea majoritatii activitatilor normale, incluzand exercitiile fizice, poate avea loc dupa 2-3 s pt mâni.

Otoplastia va produce o mica cicatrice in spatele urechii, dar va fi atenuata cu timpul. Rezultatele acestei proceduri sunt permanente, cu exceptia unor eventuale modificari asociate cu procesul natural de imbatranire.

Costul unei astfel de proceduri variaza in jurul a 2000 euro.

Despre Dr. Ion Zegrea

Dr. Ion Zegrea este medic Primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS). Dr. Ion Zegrea a absolvit in 1998 Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti. In 2005, a inceput specializarea in departamentul de Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva din Spitalul de Urgenta Bucuresti – Floreasca sub directa indrumare a profesorului Ioan Lascar, devenind medic specialist in 2011. A participat la numeroase proiecte de cercetare nationale si internationale. Are la activ un brevet de inventie premiat cu medalia de Aur la Salonul de Inventica INNOVA Brussels 2013.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri