Corpul nostru are mecanismele necesare pentru epurare insa datorita unei vieti dezordonate acestea isi pierd eficacitetea. De aceea ar trebui ca de cateva ori pe an sa urmam o cura de detoxifiere. Cu toate ca, in ideea de a va informa, veti gasi o multitudine de regimuri detoxifiante, este bine sa le evitati pe cele drastice. De obicei detoxifierea organismului se face primavara si toamna, prin post sau printr-o cura detoxifianta.

* complexul vitaminic B, potasiu;

* resveratrol: substanta cu proprietati estrogenice. Are actiuni benefice la nivelul pielii, glandelor sexuale (avand actiuni reglatorii asupra ciclului menstrual) si asupra aparatului cardio- vascular;

* acidul elagic: anticancerigen (inhiba mutatiile genetice de la nivelul ADN-ului celular);

* quercitina: substanta cu proprietati anticancerigene, atioxidante. Previne imbatranirea si protejeaza sistemul cardio- vascular;

* substantele uleioase din seminte: sunt principala sursa de revitalizare si scad colesterolul, protejand astfel vasele sanguine impotriva aterosclerozei.

Afectiuni in care este recomandata cura de struguri:

* obezitate;

* afectiuni dislipidemice, colesterol crescut, afectiuni biliare, ateroscleroza;

* constipatie;

* guta;

* afectiuni hepatice: hepatite si sechele post- hepatitice;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

* tulburari hormonale la femei: amenoree si alte tulburari menstruale, menopauza;

* anemie;

* hemoroizi;

* oboseala fizica si psihica;

* afectiuni ale pielii: alergii, psoriazis, acnee;

* afectiuni pulmonare.

3. Cura cu mere

Merele au proprietati diuretice, stimulante ale digestiei, depurative, decongestive hepatice si sunt bogate in vitamine, consumul lor fiind recomandat in afectiuni ca :
* reumatism;
* pentru persoanele sedentare care sufera de obezitate;
* constipatie;
* litiaza (pietre) biliara sau renala;
* strai de oboseala, hepatite;
* merele sunt foarte bune in cazul tulburarilor renale, fiind bune purificatoare ale rinichilor.
Este bine sa folositi merele de pe la noi, autohtone, nu cele din import sau acele mere foarte mari si fara gust. Se consuma cateva fructe pe zi si se bea suc de mere sau ceaiuri, fara a consuma alte alimente. Cura dureaza intre una si trei zile.

4. Cura cu citrice

Un regim plin de vitamine in care cele mai indicate citrice sunt lamaile, portocalele si grapefruitul. Se recomanda cateva fructe pe zi, consumand si sucuri tot din aceste fructe. Un astfel de regim nu trebuie sa depaseasca 3 zile. Nu se asociaza alte alimente. Fiind o cura acida este contraindicata persoanelor care prezinta afectiuni gastrice (ulcer gastric, gastrite, colite, boli diareice etc.).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri