Vizita la ginecolog face parte din viata oricarei femei, fie ca ajunge in cabinetul medicului de buna-voie pentru un control de rutina sau determinata de o suferinta din sfera genitala. De obicei majoritatea femeilor care se prezinta la cabinetul ginecologului prezinta o jena mai mare sau mai mica ce le determina sa aiba tendinta de a ascunde unele adevaruri, raspunsuri la intrebarile mai intime ale medicului ginecolog. Insa daca tineti la sanatatea voastra este bine ca urmatoarele raspunsuri sa le oferiti medicului cu maxima sinceritate.

Vizita la ginecolog face parte din viata oricarei femei, fie ca ajunge in cabinetul medicului de buna-voie pentru un control de rutina sau determinata de o suferinta din sfera genitala. De obicei majoritatea femeilor care se prezinta la cabinetul ginecologului prezinta o jena mai mare sau mai mica ce le determina sa aiba tendinta de a ascunde unele adevaruri, raspunsuri la intrebarile mai “intime” ale medicului ginecolog. Insa daca tineti la sanatatea voastra este bine ca urmatoarele raspunsuri sa le oferiti medicului cu maxima sinceritate.

Intrebarile ginecologului la care trebuie sa raspundeti

Este posibil ca uneori sa nu auziti aceste intrebari de la medicul ginecolog si daca nu ii sunteti pacienta veche ar trebui sa va ridice semne de intrebare cu privire la profesionalismul acestuia, caci lipsa acestor informatii conduce la o slaba anamneza.

Tipul relatiilor sexuale

Sunt importante in primul rand cele din ultima perioada, daca aveti sau nu un partener stabil, daca intretineti contacte sexuale protejate, daca el a facut un consult urologic etc.

Despre probleme ale organelor genitale

Este firesc ca medicul sa va intrebe despre secretia vaginala, libidou, despre menarha si frecventa menstruatiilor, durata acestora si abundenta, despre posibile patologii genitale antecedente etc. Totodata aceste informatii din sfera genitala pot fi corelate cu cele din sfera urologica.

Avort sau sarcini

Oricat de jenant vi s-ar parea sa recunoasteti (daca este cazul) in fata medicului ginecolog faptul ca ati facut o intrerupere de sarcina, este insa foarte important ca acesta sa cunoasca acest amanunt, cat si numarul acestor avorturi precum si metoda prin care au fost facute. Aceste informatii pot sugera anumite analize care sa priveasca in amanunt unele aspecte patologice care nu sunt evidente la un control de rutina si totodata dezvaluie riscuri ale unor patologii despre a caror preventie medicul ginecolog trebuie sa va vorbeasca. Spre exemplu poate cauta printr-o ecografie un fibrom uterin incipient sau isi poate explica anumite simtome mai mult sau mai putin grave pe care le puteti avea daca chiuretajul nu a fost complet si au ramas resturi de placenta etc. Numarul sarcinilor este iarasi important, el avand legatura si cu echilibrul hormonal.
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri