30 Martie 2015 publicat în Sanatate 1 share-uri

Ioana Petcu, Health Coach in probleme de fertilitate si specialist detox, ne-a oferit cateva raspunsuri legate de endometrioza, detox, dar si de ceea ce inseamna un stil de viata sanatos.

9. Ai conceput totodata si un program online unic in Romania, un group coaching de 3 luni destinat femeilor suferind de endometrioza. Care ar fi principalele argumente prin care ai convinge pe cineva sa urmeze acest program?

R: Consider ca pacienta trebuie sa-si doreasca sa participe intr-un astfel de program , sa fie convinsa ca acesta este drumul pe care si-l doreste in calatoria ei spre insanatosire. Resursele pe care le pun la dispozitie sunt nelimitate, insa rezultatele sunt rodul unui efort sustinut de determinare si de dragostea de sine- iar rezulatele apar ca si efect cumulativ a ceea ce fac pacientele de fiecare data, in fiecare zi pentru ele.

Pentru ca imi doresc ca femeile sa detina controlul asupra propriei sanatati, am conceput acest program online unic in Romania, care le va ajuta ca drumul spre insanatosire sa fie simplu si sustenabil. Argumentele mele ar fi accesul lor facil la date despre nutritie bazata pe ultimele dovezi stiintifice, practici de ingrijire care le vor permite sa echilibreze stresul provocarilor zilnice, abordare personalizata functie de dezechilibrele hormonale si nu in ultimul rand abilitatile mele de coaching ce vor fi folosite pentru a ajuta pacientele sa se descopere, sa se regaseasca si sa se iubeasca pentru a se putea vindeca singure.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților


10. Care ar fi simptomele si semnalele de alarma care ar putea sa tradeze o endometrioza profunda?

R: Clasic, endometrioza este asociata cu durere pelvina, cicluri menstruale anormale si infertilitate. Aceste simptome variaza de la pacienta la pacienta. Unele femei cu endometrioza avansata nu au niciodata nici un simptom al afectiunii pana nu este decoperita de medic. Altele, cu endometrioza minima, pot experimenta dureri cumplite si crampe incontinuu. Majoritatea pacientelor se afla undeva la mijloc intre cele doua extreme. Cea mai comuna zona pentru aparitia endometriozei este in zona dintre spatele uterului si rect (fundul de sac Douglas) si endometrioza in aceasta zona poate cauza dureri la contactul sexual, presiune si durere rectala, durere si tulburari de tranzit intestinal, in special inainte de menstruatie.

Mai multe despre Ioana Elena Petcu si programele sale de health coaching puteti citit pe site-ul: https://www.secretul-sanatatii.ro/. Acestea presupun echilibrare hormonala naturala si optimizarea naturala a fertilitatii si se adreseaza pacientelor care doresc sa invinga endometrioza, sindromul de ovare micropolichistice, fibroamele si infertilitatea de cauza necunoscuta.

O puteti gasi pe Ioana si pe facebook: https://www.facebook.com/pages/Secretul-Sanatatii/698486970240638?fref=ts

Va recomandam totodata si platforma https://chirurgieginecologica.ro/, o platforma online de informare a femeilor cu privire la afectunile ginecologice si tratamentele chirurgicale pentru care pot opta. Este un site informativ, in care se ofera consiliere si in cazul pacientelor suferind de endometrioza.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri