30 Martie 2015 publicat în Sanatate 1 share-uri

Ioana Petcu, Health Coach in probleme de fertilitate si specialist detox, ne-a oferit cateva raspunsuri legate de endometrioza, detox, dar si de ceea ce inseamna un stil de viata sanatos.

7. Stim ca ai conceput un program special de detox pentru persoanele suferind de endometrioza, dar nu numai. Ce presupune acest program si asupra caror alte boli mai are aplicabilitate? L-ai recomanda ca stil de viata si unei persoane perfect sanatoase?

R: Programele mele de detox pot fi punctul de plecare catre un stil de viata sanatos, cu conditia ca pacienta sa-si pastreze obiceiurile bune si sa le transfome intr-un stil de viata. Dupa ani de abundenta, acumularea toxinelor poate afecta fiecare sistem al corpului, cauzand o scadere substantiala a eficientei si functiei, determinand aparitia bolilor. Iar un program de detox personalizat poate avea cu adevarat efecte pozitive asupra sanatatii cum ar fi cresterea nivelului energiei, intarirea sistemului imunitar, reducerea stresului metabolic precum si reducerea grasimii corporale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților

Orice pacienta sanatoasa poate participa intr-un program de detox pentru a pentru a reduce toxinele la care este expus corpul si pentru a imbunatati capacitatea acestuia de a se detoxifica. Si aici putem vorbi de detox pre-conceptie, detox in dominanta estrogenica sau detox ‚cerut’ de orice perioada de excese. Sigur ca pot oferi programe de detox si pacientelor cu diverse afectiuni cronice pentru a reduce simptomele toxicitatii – insa in aceste cazuri avem nevoie de colaborarea cu medicul curant.

8. Ne poti da un exemplu de reteta detox, care sa ne gadile in mod placut papilele gustative, dar care sa ne ofere si sanatate si energie in acelasi timp :)?

Preferata mea :) - Omleta delicioasa cu legume:

  • 5-6 oua ‘de tara’
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura de leurda
  • ½ ardeu rosu/verde
  • 150 g ciuperci
  • 300 g de spanac
  • 1 praf de sare de Himalaya
  • ½ lingurita turmeric
  • 1 praf de piper negru
  • 1 praf piper cayene
  • 2 linguri unt natural de capra/unt de cocos
  • 1 lingura patrunjel tocat pentru ornat

Incalzeste cuptorul la temperatura mare. Taie legumele la marimea dorita.

Pune untul in tigaie. soteaza ciupercile cu ceapa 5 minute, asezoneaza cu condimentele; apoi adauga frunzele verzi si caleste inca 3 minute.

Bate ouale si apoi pune-le peste legume. Amesteca doar un pic ouale cu legumele, cat sa se acopere toate in ou.

Pune omleta in cuptor pentru 5 – 8 minute, pana prinde putina culoare .Scoate din cuptor si presara patrunjelul tocat.

Se poate servi langa o salata de rosie, nuci romanesti si rucola, stropita din belsug cu otet natural de mere nefiltrat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri