9 Ianuarie 2014 publicat în Sanatate 1 share-uri

Durata de viata a implanturilor mamare este limitata din mai multe considerente. In timp, pot interveni anumite schimbari ale formei si consistentei sanilor, cauzate de sarcina, de modificari hormonale (menopauza) sau de oscilatiile in greutate.

Comunicat de presa

In ciuda faptului ca marirea sanilor cu implanturi mamare este una dintre cele mai frecvente interventii chirurgicale din ultima perioada, fiind adesea solicitata de femeile care sunt nemultumite de forma si dimensiunea sanilor, se remarca inca existenta temerilor si a unei doze de scepticism cu privire la aceasta interventie. Majoritatea acestor indoieli sunt cauzate de lipsa informarii corecte privind atat procedura chirurgicala in sine cat si implanturile mamare ca obiect, precum si de propagarea de informatii eronate de catre persoanele neavizate pe numeroasele retele de socializare, forumuri sau site-uri web.

Cate dintre temerile femeilor care si-ar dori sa recurga la o astfel de interventie sunt fondate si cate dintre ele nu au la baza niciun argument stiintific urmeaza sa aflam imediat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Alaptarea dupa interventia de implant mamare. Posibila sau nu?

Una dintre marile temeri ale femeilor este aceea ca dupa interventia chirurgicala de marire a sanilor, ele nu vor mai putea alapta atunci cand vor decide sa devina mame . Nimic mai fals. Pozitionarea implantului se face fie subglandular, fie submuscular, in oricare din cazuri insa, glanda mamara nu este afectata in niciun fel si deci implicit nu se modifica nici cantitatea, nici compozitia laptelui. “Nu exista dovezi medicale in acest sens, desi s-au efectuat studii numeroase privind alaptarea post-implant” a subliniat doctor Cristian Nitescu, medic primar chirurgie estetica, remodelare corporala si infrumusetare.

Exista un risc crescut de a dezvolta cancer mamar la posesoarele de implanturi?

Doctor Cristian Nitescu sustine ca mitul conform caruia femeile care au implanturi mamare, sunt predispuse mai mult la cancerul de san, este cum nu se poate mai fals. Conform studiilor si cercetarilor efectuate in aceasta directie, femeile care dispun de implanturi mamare sunt supuse la acelasi risc de a dezvolta cancer de san ca si femeile care nu au implanturi.

Foto homepage: Marire sani via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri