Fata de medicul tau ginecolog trebuie sa fii deschisa, astfel incat sa poti discuta cu acesta orice problema legata de viata si sanatatea ta sexuala. Consultul ginecologului nu trebuie sa fie unul brutal. De asemenea acesta trebuie sa aleaga impreuna cu tine o metoda contraceptiva astfel incat sa ti se potriveasca si totodata sa iti convina si tie.

Cel mai bun ginecolog nu este obligatoriu medicul cu cele mai multe diplome si studii in strainatate, sef de sectie sau patronul unei clinici private. Un medic bun nu este numai cel care stie multa medicina, ci cel care reuseste sa creeze o legatura cu pacientul, sa il convinga pe acesta sa ii ofere cat mai multe informatii despre boala recenta si istoricul medical anterior si care totodata reuseste sa capete increderea pacientului care numai asa va da dovada de complianta, va urma tratamentul intocmai cum spune medicul si, evident, se va bucura de reusita vindecarii.

Sa gasesti un ginecolog bun nu-i usor mai ales din pricina faptului ca femeile, in speial cele tinere, se simt jenate de un medic cu o asemenea specializare. Medicul care ti se potriveste cel mai bine, te intelege si cu care poti crea o relatie pacient-medic s-ar putea sa nu il gasesti dintr-o prima vizita, insa nu ezita sa intri in mai multe cabinete ginecologice pana cand vei gasi un medic in raport cu care toate cele de mai jos sa existe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Cum trebuie sa fie ginecologul perfect?

Poate am exagerat prin cuvantul “perfect”, insa un ginecolog bun trebuie sa aibe atributiile despre care voi vorbi mai jos.

La prima vizita

La prima vizita medicul ginecolog va afla informatii despre sanatatea ta, astfel incat sa iti poata constitui un “profil” medical, o fisa pe care sa o aibe in evidenta incepand cu acel moment. Medicul trebuie sa te consulte doar pe tine (fara parinti sau alte persoane decat daca ceri neaparat prezenta lor) in cazul in care nu esti minora. Indiferent de insistentele mamei sau a parintelui de a ramane in cabinet, medicul trebuie sa ii explice clar ca un astfel de consult va fi doar intre tine si el, altfel cum te poate convinge sa ii spui adevaruri ce trebuie sa ramana sub emblema confidentialitatii? El are de asemenea langa el o asistenta medicala.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Va avea cu tine o discutie in care te va intreba motivul prezentarii in cabinetul lui, varsta pe care o ai, istoricul sanatatii tale, debutul bolii pentru care te aflii in cabinet si alte detalii despre aceasta (in conditiile in care nu ai venit la un control de rutina). Te va intreba despre viata ta intima, cand ai avut prima menstruatie (menarha), cand ai avut primul contact sexual, eventual un numar aproximativ al partenerilor, frecventa contactlor sexuale, daca ai in momentul de fata o viata sexuala activa, cand si cum este menstruatia ta. Va mai dori sa afle detalii despre eventuale avorturi, sarcini sau nasteri si de asemenea despre igiena ta genitala, despre produsele pe care le folosesti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri