Secretul in cadrul acestei diete consta in faptul ca cinci zile pe saptamana se mananca sanatos, urmand desigur unele reguli generale. In week-end in schimb, aceasta dieta se abandoneaza, putand manca aproape orice dorim.

Secretul consta insa, in faptul ca ai voie la 10 calorii in plus atunci cand ai dat jos 454g.

Sunt recomandate si unele suplimente pentru reusita acestei diete ( cum ar fi Yerba Mate, L-tyrosine 5 HTP, ceaiul verde etc) ,dar programul Cheaters poate da rezultate si fara aceste medicamente ajutatoare.

Doctorul Paul Rivas a explicat mai in detaliu aceasta dieta in cartea sa " The Cheater's Diet: lose weight by taking weekends off"(noiembrie 2005), care a avut un real succes.

Dieta contine un plan si pentru cei ce vor sa slabeasca rapid, dar acest program este recomandat pe perioada scurte de timp si doar in situatii speciale.
In cadrul acestui plan de rezerva ar trebui sa se manance des , dar putin, sa se bea foarta multa apa sa se consume peste si alimente bogate in fibre care vor pastra scazut nivelul colesterolului.

Pareri pro si contra

Specialistii au gasit unele dezavantaje acestui plan bine pus la punct. Astfel unii au afirmat ca tabelul caloric are intre 1,600 si 1,800 de calorii. Aceasta incadrare generala poate fi prea mult sau prea putin , in functie de constitutia fiecaruia. Astfel, Cynthia Sass, purtatorul de cuvant al Asociatiei Americane de Diedetica recomanda mai multe informatii asupra felului in care trebuie individualizat acest plan.Planul si suplimentele nutritionale recomandate de aceasta dieta sunt si ele puse la indoiala deoarece nu exista studii care sa ateste eficacitatea lor reala. Ba mai mult, unele medicamentele suplimentare pot avea reactii adverse.

Intr-un sistem de notare a dietelor, "The Cheater' s Diet" a primit nota B+. O dieta ideala, care ar fi primit nota maxima,ar fi trebuit sa insumeze toate standardele pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata si anume sa recomande alimente din toate grupele, punand accent pe cele mai sanatoase alimente din fiecare grupa,lucru care nu se intampla in cazul dietei Cheaters.

Primind nota B+ acest program este unul des recomandat datorita faptului ca pune accent pe o alimentatie sanatoasa, diversificata si echilibrata si, desigur, pe exercitiu fizic.

De multe ori inventatorul acestei diete l-a citat pe Michael Douglas , spunand ca " Trisorii intodeauna castiga, iar invingatorii intodeauna triseaza" . Se pare ca faimoasa replica a dat rezultate si s-a dovedit a fi reala si in ceea ce priveste dietele.

Un articol de Marina Rasnoveanu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri