24 Aprilie 2013 publicat în Sanatate 2 share-uri

Expertul nostru ne ofera informatii pretioase cu privire la tot ceea ce ar trebui sa stim cand alegem o dieta, precum si despre importanta adoptarii unui regim personalizat.

Reguli de baza in personalizarea dietei

Personalizarea dietei se face in functie de stilul de viata si starea de sanatate a pacientului. Exista insa cateva reguli de baza care “nu se negociaza”:
– un program de masa fix (stabilit impreuna cu pacientul, in functie de programul sau)
– apa plata cu lamaie zilnic
– cantarirea alimentelor (acolo unde este cazul)
– consumul a doua cani de ceaiuri (normale, romanesti) in functie de analize
– miscare zilnica recomandata in functie de varsta, sex, disponibilitate, patologie

Fiind o dieta de viata si nu un regim prescris timp de 2-3 luni, pacientul trebuie sa constientizeze in primul rand ca va trebui sa faca niste schimbari in stilul sau, care sa dureze toata viata. Rezultatele incep sa se vada inca din prima saptamana (atat la acul cantarului, cat si la confortul fizic si psihic). Insa este bine de stiut ca rezultatele aparute “peste noapte” nu sunt cele mai bune si nici cele mai sanatoase. Rezultatele durabile se vad in timp, pe primul plan fiind sanatatea pacientului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

4 MITURI despre dieta personalizata

MIT 1. Dieta personalizata inseamana sa mananci doar ceea ce iti place

Dieta personalizata inseamna sa ai un stil de viata sanatos, sa pastrezi un echilibru intre ceea ce mananci, ceea ce gandesti, ceea ce faci si te invata ca poti manca orice, cu conditia sa stii cand, cum, in ce cantitate.

MIT 2. Dieta se personalizeaza in functie de grupa sangvina si de personalitatea ta

Dieta se personalizeaza inclusiv in functie de temperamentul si personalitatea fiecarui om, dar in niciun caz in functie de grupa sangvina.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri