15 Martie 2013 publicat în Sanatate 13 share-uri

Ulcerul,virozele, astenia sunt doar cateva afectiuni care se pot agrava odata cu venirea primaverii.

4 Astm si alergii

Tot primavara este “sezonul de agravare” al astmului si alergiilor, datorita polenurilor de primavara (in special arbori precum arin, alun, mesteacan, salcie, plop), poluantilor atmosferici dar si inmultirii acarienilor si fungilor.

De asemenea, reactivitatea imuna creste la trecerea iarna/primavara, deoarece tractul respirator este supus unor cantitati mai mari de alergeni.

Virozele intalnite frecvent primavara sunt factori care pot declansa suplimentar o criza de astm sau un fenomen alergic, prin activarea sistemului imun.

5 Virozele respiratorii

Raspandite in sezonul de primavara, virozele se transmit pe cale aeriana (tuse,stranut) sau prin contact direct a mainilor contaminate cu mucoasele: nazala, conjunctivala.

Semne caracteristice: dureri de gat, dureri de cap, dureri musculare, tuse seaca, nas infundat si scurgerea de secretii nazale. Se recomanda un aport crescut de lichide, vitamine si produse naturiste de stimulare a imunitatii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

6 Astenia de primavara

Astenia de primavara cuprinde simptome psihice si fizice intalnite la iesirea din sezonul rece, care a privat organismul de o mare parte din vitaminele si mineralele necesare.

Se manifesta prin simptome pasagere de somnolenta/insomnie, apatie, iritabilitate, nervozitate, dificultati de concentrare, migrene trecatoare, lipsa poftei de mancare/apetit exagerat, palpitatii.

Astenia de primavara poate agrava/declansa afectiuni preexistente: ulcer, astm, nevroze, depresii, tulburari bipolare.

Mai pot sa apara lipsa interesului fata de munca, dificultati relationale in familie/cu partenerul, tristete, lipsa initiativei.

Masuri pentru a depasi astenia de primavara:

  • Crearea unui program de munca astfel incat sa se evite suprasolicitarea
  • Plimbari in aer liber, activitati placate si relaxante
  • Sport
  • Alimentatie cat mai bogata in vitamin si minerale (sucuri de fructe, salate de cruditati)
  • Somn adecvat : 7-8 ore/noapte

sursa foto:depositphotos;shutterstock

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri