12:01, 16 Ianuarie 2013 publicat în Sanatate 47 share-uri

Puiul nu mai poate fi considerat un tip de carne cu un continut scazut de grasimi.

In ultimii 30 de ani s-a inregistrat o crestere a consumului de carne de pui la nivel mondial. Majoritatea oamenilor considera ca includerea in mediul zilnic a carnii albe aduce multiple beneficii. Adevarul este insa altul.

In aceasta perioada, riscul dezvoltarii obezitatii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera a fi consumul de carne de pui. In urma studiilor s-a constatat ca puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar si cel ecologic, vandut pentru consum uman, ofera mai multa energie din grasimi decat din proteine. Aceasta este o descoperire esentiala intrucat puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine.

Citeste si:
În 2021, Grupul Ensana Health Spa Hotels Sovata mizează pe...
În 2021, Grupul Ensana Health...

Carnea de pui, mai grasa din cauza hormonilor de crestere

Potrivit cercetarilor, intre 1870 si 2004 continutul de grasime a crescut de la 36Kcal/100g la 207 Kcal/100g. In aceasta perioada de timp, nivelul de proteine a scazut de la 84kcal/100g la 64kcal/100g. In urma rezultatelor s-a considerat ca puiul nu mai poate fi considerat un tip de carne cu un continut scazut de grasimi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Citeste si:
Primăvara vine cu noutăți de la Nestlé
Primăvara vine cu noutăți de...


Foto homepage: Sxc.hu


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri