6 Septembrie 2012 publicat în Sanatate 46 share-uri

Analiza urinei constituie un examen medical neinvaziv si foarte util pentru depistarea bolilor renale si bolilor de cauza non-renala precum diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala sau lupusul eritematos.

Cilindrii eritrocitari

Cilindrii eritrocitari apar in bolile care afecteaza glomerulii renali, in hipertensiune, afectiuni ale tubilor renali, lupus eritematos.

Bilirubina

Bilirubina este un compus care rezulta din degradarea hemoglobinei.

Bilirubina crescuta in urina (bilirubinuria) se intalneste in afectiuni hepatice:ciroza,hepatita, obstructii de cai biliare/calculi biliari, tumori hepato-biliare sau hemolize intravasculare (degradarea hematiilor).

Corpii cetonici

Corpii cetonici provin din metabolismul lipidic, atunci cand corpul este privat de glucide, cum se intampla in: diete hiperproteice, diabetul zaharat- unde absenta insulinei scade utilizarea glucozei in celule, (mai ales in diabetul zaharat de tip 1), posturi prelungite/infometare dar si in hipertiroidisml.

Valori mici ale cetonuriei pot fi intalnite in sarcina si in perioada alaptarii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri