6 Septembrie 2012 publicat în Sanatate 46 share-uri

Analiza urinei constituie un examen medical neinvaziv si foarte util pentru depistarea bolilor renale si bolilor de cauza non-renala precum diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala sau lupusul eritematos.

Piuria

Piuria (puroi in urina) este prezenta atunci cand se descopera 5/mai multe leucocite modificate/campul microscopic.

Piuria este semnul unei infectii urinare, precum cistita, sau al unei glomerulonefrite/pionefrite acute.

O astfel de urina este tulbure si poate fi semnalata de catre pacient.

Proteinuria

In mod normal o cantitate mica de proteine poate traversa membranele glomerulare, insa aceasta cantitate nu trebuie sa depaseasca 100mg/zi.

Proteinuria care depaseste aceasta valoare este patologica si poate fi intalnita intr-o varietate de afectiuni precum: glomerulonefrite, infectii de tract urinar, boala polichistica renala,tumori de vezica urinara, nefropatia diabetica, lupus eritematos.

La femeia gravida poate fi un semn de preeclampsie ( afectiune caracterizata prin hipertensiune si proteinurie la femeia gravida in ultimul trimestru de sarcina, care poate avea urmari grave pentru mama si fat).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Hematuria

Hematuria sau prezenta sangelui in urina microscopic/macroscopic (urina rosie) este un semn patologic a carui cauza trebuie evaluata.

Mai mult de 5 hematii pe camp se poate intalni in caz de glomerulonefrite, pielonefrite, tumori de tract urinar/prostata, infectii de tract urinar (cistita), calculi renali (litiaza renala).

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri