11 Iulie 2012 publicat în Sanatate 23 share-uri

Radiatiile ultraviolete au asupra ochiului aceleasi efecte negative pe care le au si asupra pielii: provoaca arsuri, inflamatii, modificari ale tesutului si chiar cancer.

Pana de curand, producatorii de ochelari de soare si de vedere aplicau filtru de protectie UV numai pentru radiatiile UV care vin din fata lentilei. Ultima inovatie in materie de ochelari presupune aplicarea unui filtru anti-UV si pe suprafata interioara a lentilelor pentru ca s-a constatat ca 50% din radiatiile UV la care ne expunem in fiecare zi vin din spate si se reflecta pe suprafata interioara a lentilei direct in ochi”, a declarant doctorul Mrini Hicham, expert Essilor in oftalmologie.

Cercetatorii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii avertizeaza asupra faptului ca preventia acestor efecte adverse, pe care radiatiile nocive le pot avea asupra ochiului, este foarte importanta, mai ales pentru ca primele afectiuni oftalmologice cauzate de radiatiile UV incep sa-si faca simtita prezenta la 20-25 de ani de la prima expunere la soare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Cu cat protectia este aplicata mai devreme, cu atat pot fi evitate afectiuni care se pot solda in cele din urma cu moartea prematura a pacientului.

Foto homepage: Copyright olly - Shutterstock.com

Foto interior: Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri