11 Iulie 2012 publicat în Sanatate 23 share-uri

Radiatiile ultraviolete au asupra ochiului aceleasi efecte negative pe care le au si asupra pielii: provoaca arsuri, inflamatii, modificari ale tesutului si chiar cancer.

Comunicat de presa

In urma unor studii realizate ulterior de catre Fundatia Essilor pentru Vedere impreuna cu terte parti, a rezultat ca radiatiile ultraviolete au asupra ochiului aceleasi efecte negative pe care le au si asupra pielii: provoaca arsuri, inflamatii, modificari ale tesutului si chiar cancer.

Soarele este nociv pentru ochi pe tot parcursul anului, nu numai in zilele insorite. Cand o persoana nu se afla sub bataia directa a acestuia se expune la peste 40% din totalul radiatiilor UV care o pot afecta pe parcursul unei zile. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, principalele cauze ale pierderii vederii in tarile dezvoltate si in cele in curs de dezvoltare sunt legate de razele UV.

Cea mai frecventa afectiune cauzata de acestea este cataracta. Conform cercetarilor Fundatiei Essilor pentru Vedere, in fiecare an se fac 20 de milioane de operatii pe ochi din cauza aparitiei premature a cataractei ca urmare a expunerii la radiatiile ultraviolete.

Printre cele mai frecvente boli cauzate de radiatiile nocive se numara si arsura solara a ochiului, care este frecvent intalnita in randul schiorilor, sudorilor, al celor care merg la plaja si al celor care petrec multe ore in aer liber si nu au o protectie corespunzatoare. Aceasta apare la 8 pana la 24 de ore de la expunerea la radiatiile UV si se manifesta prin durere de scurta durata a globului ocular, senzatie de corp strain si vedere neclara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Cea mai grava afectiune provocata de radiatiile UV la nivelul ochiului este melanomul ocular sau cancerul de ochi, intalnita cel mai frecvent la persoanele cu pielea deschisa la culoare avand varsta medie de 55 de ani. 50% dintre persoanele care sunt diagnosticate cu aceasta afectiune dezvolta metastaza la 10-15 ani de la fixarea diagnosticului.

Conform cercetatorilor Fundatiei Essilor pentru Vedere, exista anumiti factori care influenteaza nivelul radiatiilor ultraviolete. Printre acestia se numara perioada din an in care ne expunem la soare, ora din zi, latitudinea si altitudinea, starea vremii precum si daca ne aflam in apropierea unor suprafete reflectorizante.

“Aceste descoperiri sunt cu atat mai ingrijoratoare cu cat, la nivel mondial s-a constatat ca numai 6% dintre oameni stiu ca soarele afecteaza ochii. Specialistii considera ca este foarte important sa purtam ochelari de soare cu protectie UV, insa trebuie sa stim ce fel de ochelari sa alegem.

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri