Alaptarea la san - tot ce trebuie sa stie o mamica

12:06, 28 Iunie 2012 publicat în Sanatate24 share-uri

Expertul Garbo Dr. Cristina Damacus ne ofera informatii pediatrice pretioase pentru orice mamica alaptarea la san.

3. Urina-numarul de scutece ude de minim 6 pe zi semnifica o hidratare adecvata a celui mic. Majoritatea bebelusilor vor avea, insa, chiar mai multe scutece ude zilnic. In primele luni de viata, hidratarea adecvata echivaleaza cu alimentatia adecvata, laptele fiind compus majoritar din apa. De aceea, numarul de scutece ude este un indicator bun al unei alimentatii satisfacatoare.

4. Scaune moi, frecvente (peste 2 pe zi in prima luna de viata). Atentie! Dupa prima luna de viata, numarul scaunelor nu mai este un indicator relevant al starii de nutritie. Unii sugari alaptati vor continua sa aiba scaune zilnic altii vor avea scaune mult mai rar (chiar si o data al 2 saptamani-datorita asimilarii excelente a laptelui de mama), ambele variante fiind acceptate ca normale in cazul copilului alimentat natural.

Citeste si:
Nivel crescut de zahăr în sânge în sarcină, pericol pentru mamă și...
Nivel crescut de zahăr în...

Daca aceste criterii sunt indeplinite si copilul se dezvolta normal ele reprezinta o garantie a unei alimentatii suficiente cu lapte de mama si exclud necesitatea folosirii de suplimente de stimulare a lactatiei (ceaiuri, medicamente) sau suplimentarea cu lapte praf.

Este bine ca introducerea laptelui praf in completarea alaptarii la san sa se faca numai daca este abolut necesar, la recomandarea unui specialist cu cunostinte solide in alaptarea la san (pediatru sau consultant in lactatie) si nu din proprie initiativa.

Citeste si:
10 Alimente care iti vor creste productia de lapte matern
10 Alimente care iti vor...

Dr. Cristina Damacus - Expert Garbo in Pediatrie
Pediatrul de buzunar

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri