Odata cu trecerea anilor, apare fenomenul de imbatranire a pielii. Pielea nu mai este atat de elastica, muschii fetei incep sa se lase, favorizand astfel aparitia barbiei duble.
De asemenea, un alt exercitiu de gimnastica pentru prevenirea gusei presupune aruncarea capului spre spate cu dintii inclestati, exercitiu ce poate fi efectuat de cateva ori pe zi. Vor fi de asemenea executate miscari de rotire ale capului din partea stanga inspre cea dreapta si invers. Atunci cand mergem pe strada, capul va fi tinut cat mai sus, privind drept inainte si nu in jos, spre pamant. Pielea gatului necesita aceeasi ingrijire ca si tenul, recomandandu-se respectarea ritualului de curatare, tonifiere, hidratare si ingrijire pe baza de masti, lotiuni si creme speciale. Se recomanda folosirea cremelor cu au un rol activ in stimularea circulatiei sangelui precum cele ce contin extract de menta, ulei de salvie, menta, soc, nalba mare sau angelica.

Un alt set de exercitii de masaj pentru prevenirea barbiei duble presupune “lovirea” usoara a tesuturilor cu palma sub barbie si de-a lungul maxilarelor cu partea de deasupra palmelor intinse si stranse, prin miscari alternative. Aceste exercitii pot fi asociate cu ciupituri repezi sub barbie si in lungimea maxilarelor, insistandu-se asupra cutelor laterale. Miscarea presupune apucarea pielii intre degetul mijlociu si cel mare. Barbia se cuprinde intre degetul mijlociu si aratator, foarfeca barbiei alunecand de-a lungul maxilarelor. Miscarea se executa cu ambele maini, alternativ, pornind din mijlocul barbiei. Se recomanda compresa cu apa rece cu care se loveste barbia usor de 15-20 de ori. Daca pielea barbiei duble este foarte ridata si are tendinte pronuntate spre uscare, se recomanda imbibarea unei fasii de panza cu ulei de masline ce se leaga deasupra capului, lasandu-se sa actioneze in timpul noptii.

Tratamente moderne de tratare a barbiei duble

Daca ati pus in aplicare toate aceste trucuri si fara folos, metodele de tratare pe care ni le pune la dispozitie medicina moderna pot fi de un real folos. Barbia dubla poate fi tratata prin electrostimulare, o metoda ce combina tratamentele pentru slabire cu cele de lifting. In ceea ce priveste liposcutia barbiei duble, straturile de grasime sunt distruse prin frecventele sonice sau mecanice, depinzand de felul liposuctiei, asistate sau nu ultrasonic.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri