Sanatatea mainilor vorbeste despre sanatatea intregului organism. In medicina chineza, studierea atenta a mainilor constituie o modalitate straveche de diagnostificare.
Intr-un articol anterior vorbeam despre maini si despre puterea lor de a exprima atitudini si sentimente umane. Mainile au puterea de a spune multe. Mainile vorbesc in locul nostru si vorbesc despre noi. Limbajul mainilor reprezinta limbajul universal al oamenilor de pe planeta, indiferent de natiunea careia ii apartin sau de limba pe care o vorbesc. Mai mult decat un mod de a ne manifesta, mainile reprezinta o carte de vizita personalizata ce da masura individualitatii noastre. Suntem ceea ce mainile noastre exprima. Iar o pereche de maini frumoase si sanatoase constituie punctul de atractie al fiecarei femei in parte.

Sanatatea mainilor vorbeste despre sanatatea intregului organism. In medicina chineza, studierea atenta a mainilor constituie o modalitate straveche de diagnostificare. In functie de forma unghiilor, de structura pielii, de liniile din palma, specialistii chinezi apreciaza starea de sanatate a persoanei respective. Se pot pune diagnostice studiind sanatatea unghiilor si a pielii mainii. Aurelian Gogan in studiul sau “Autovindecare prin metode naturiste” denumeste aceasta metoda drept “o metoda naturista de diagnosticare”. Trebuie insa sa tinem cont si de faptul ca mainile indica predispozitia spre o anumita boala, nesemnaland neapararat existenta bolii in sine. Iar boala se poate manifesta sau nu.

Bolile sunt scrise in unghii

“Se urmareste, in general, daca unghiile sunt normale sau exprima o stare patologica, daca prezinta stigmate de degenerescenta sau boli ereditare, etc. Se tine cont de forma, dimensiunea, profilul, culoarea si constitutia separata a unghiei fiecarui deget in parte, fara a se neglija insa, aspectul general al acestora”, afirma Aurelian Gogan.

Forma unghiilor si predispozitia spre boli

Unghiile triunghiulare de culoare vanata denota o circulatie a sangelui deficitara, o stare de nervozitate intensa sau o apoplexie. In general, mainile adolescentelor sau ale femeilor de peste 40 de ani prezinta acest tip de unghii, fiind asociate cu surescitarea nervoasa. Unghiile bombate sunt fie mostenite pe cale genetica, fie vorbesc despre o posibila sensibilitate pulmonara, indicand uneori chiar prezenta bolii. Pe de alta parte, unghiile bombate, foarte inguste, infipte in carne, semnaleaza o sanatate precara, iar unghiile cu extremitatile inovoiate in jos, insotite de sindromul palmelor fierbinti, sunt un semn evident de instalare in organism a tuberculozei sau a scrofulozei.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri