Odata cu trecerea anilor, apare fenomenul de imbatranire a pielii. Pielea nu mai este atat de elastica, muschii fetei incep sa se lase, favorizand astfel aparitia barbiei duble.
Odata cu trecerea anilor, apare fenomenul de imbatranire a pielii. Pielea nu mai este atat de elastica, muschii fetei incep sa se lase, favorizand astfel aparitia barbiei duble. La o privire mai atenta in oglinda tinand capul aplecat in piept se va observa o cuta nedorita care delimiteaza barbia in doua. Acest aspect inestetic al pielii poate fi urmarea cresterii in greutate, poate fi o consecinta a pierderii elasticitatii pielii sau poate fi cazul unei mosteniri genetice. Se stie ca in zona situata sub gat, muschii isi pierd din fermitate destul de prematur, pielea in acesta zona ridandu-se mai repede decat cea de pe obraz. Depozitele de grasime care se formeaza in aceasta zona si lasarea pielii pot fi insa evitate. Cum?

Un regim alimentar bogat in fibre si iod

Mai mult ca sigur ca nu intotdeuna putem acuza kilogramele in plus pentru aparitia barbiei duble. Medicii de specialitate spun ca vina o poarta repartizarea inegala a anumitor receptori in parti diferite ale corpului uman. Aparitia barbiei duble poate fi prevenita printr-o alimentatie bogata in fibre, cu un continut minim de grasimi si saraca din punct de vedere caloric. Se recomanda in schimb consumarea cu incredere a fructelor si legumelor proaspete pentru ca acestea previn distributia disproportionata a lipidelor in organism. Iodul care se afla in alimente precum ceapa, usturoi, spanac, varza, morcov, praza, rosii, pere, struguri sau alge previne si el depunerea inegala a grasimilor.

Daca folositi sarea in bucate, nu ezitatti sa o folositi pe cea iodata. Daca nu doriti insa sa mariti consumul de sare, iodul este disponibil in farmacii sub forma de tablete cu alge marine sau in solutii concentrate. Doza zilnica indicata de iod este de 150-300 mcg pentru barbatii si femeile ce au un regim alimentar sarac in iod si 0-150 mcg pentru cei care consuma in mod normal alimente cu un continur ridicat de iod. Daca in schimb barbia dubla este cauzata de cresterea in greutate, trebuie urmata o terapie alimentara pe baza de fructe (cura cu grape-fruit poate fi o alegere buna in acest sens) prin care toxinele sa fie eliminate din organism. Aceasta dieta trebuie insotita de masajul gatului cu ajutorul cremelor de tonifiere.

Exercitii si masaj pentru intarirea muschilor

In lupta impotriva prevenirii inesteticei barbii duble, foarte eficiente sunt exercitiile de masaj si gimnastica. Efectuate constant si cu perseverenta, aceste exercitii intaresc muschii, stimuleaza circulatia sangelui si previn depunerea tesuturilor adipoase de sub barbie, preintampinand totodata si aparitia cutelor laterale. Cu ajutorul palmelor, puteti efectua un masaj special pentru intarirea muschilor. Capul este tinut usor pe spate, ridicand putin si barbia. Se efectueaza miscari circulare de masaj sub zona gatului cu dosul palmelor de maxim douazeci de ori, de doua-trei ori pe saptamana dupa ce zona a fost unsa in prealabil cu o crema de tonifiere.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri