6 Ianuarie 2012 publicat în Sanatate 2 share-uri

Contraceptia este deosebit de utila in zilele noastre pentru a evita atat o sarcina nedorita cat si bolile cu transmitere sexuala. Fiecare femeie si barbat ar trebui sa cunoasca principalele mijloace de contraceptie pentru a se putea proteja de reale pericole.
Unele femei aleg sa foloseasca o metoda contraceptiva doar in apropierea ovulatiei (de obicei folosesc prezervativul). In rest nu se protejeaza deloc sau aleg metoda coitului intrerupt. Se considera ca o femeie poate ramane insarcinata doar daca ovuleaza, astfel ca daca femeia respectiva nu intretine contacte sexuale neprotejate cu 7 zile inainte si dupa ovulatie nu risca sa ramana insarcinata.


De asemenea se considera ca in timpul sangerarilor menstruale o femeie nu poate ramane insarcinata.


Aceste metode pot fi eronate in conditiile in care se produce o ovulatie spontana. Este adevarat ca ovulatia spontana nu se produce des, dar intotdeauna exista aceasta posibilitate, mai ales in conditii de stres, emotii, chiar si in cazul unui orgasm puternic. Astfel femeia poate ramane insarcinata.

Metodele contraceptive hormonale

[...]

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Citeste articolul integral "Metode contraceptive pe care trebuie sa le cunosti"pe Healthy.ro

Healthy iti recomanda si alte articole despre contraceptie:

8 metode de contraceptie - care ti se potriveste?

Ce beneficii ne ofera contraceptia hormonala?

10 intrebari pentru a alege metoda contraceptiva potrivita

7 mituri despre anticonceptionale


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri