, 30 Noiembrie -0001 publicat în Sanatate 19 share-uri

Contraceptia este deosebit de utila in zilele noastre pentru a evita atat o sarcina nedorita cat si bolile cu transmitere sexuala. Fiecare femeie si barbat ar trebui sa cunoasca principalele mijloace de contraceptie pentru a se putea proteja de reale pericole.


Exista foarte multe metode contraceptive pe care un cuplu sau o persoana care nu are o relatie stabila le poate adopta. De aceea vom discuta in articolul curent despre cele mai folosite si indicate metode contraceptive, precum si despre avantajele si dezavantajele respectivelor metode de contraceptie.

5 Metode de contraceptie pe care trebuie sa le cunosti

In primul rand exista mai multe categorii ale metodelor de contraceptie. Exista contraceptie feminina si contraceptie masculina. Pentru ca al doilea tip de contraceptie este atat de rar folosit, vom pune accentul in articolul curent pe contraceptia feminina.


De asemenea exista metode contraceptive hormonale, metode contraceptive “mecanice”, contraceptive injectabile, implantul contraceptiv, contraceptive sub forma de plasturi, dar si metode naturale de contraceptie.

Contraceptia naturala

Contraceptia naturala reprezinta una dintre cele mai vechi si mai folosite metode contraceptive din toate timpurile. Contraceptia naturala cuprinde mai multe metode naturate de contraceptie:

Coitus interruptus

Coitul intrerupt sau coitus interruptus reprezinta celebra metoda anticonceptionala ce consta in ejacularea in afara vaginului, insa cuplul nu foloseste nicio alta metoda contraceptiva. Este totusi o metoda periculoasa pentru ca in timpul actului sexual barbatul poate elimina o picatura de lichid lubrefiant care poate contine si spermatozoizi, astfel femeia poate ramane insarcinata chiar daca ejacularea finala se face in exteriorul vaginului.De asemenea aceasta metoda devine si mai periculoasa daca au loc doua acte sexuale consecutive in care singura metoda contraceptiva folosita este coitus interruptus, pentru ca in aceasta situatie sansa de a elimina in lichidul de lubrefiere si spermatozoizi este mult mai mare. De aceea se recomanda celor care totusi dorec sa practice coitul intrerupt sa lase cel putin o zi timp intre doua contacte sexuale.

Calculul ovulatiei si zilele menstruale
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri