Barbatii folosesc drept scut psihologic cateva atribute masculine pentru a se apara de eventuale deceptii afective. Important este sa le cunoastem si sa stimulam astfel progresul relatiei apropiate din exterior catre interior, de la aparenta la substanta, de la inhibitii ascunse la expunere confortabila.

Care este esenta autodistrugerii? Preferam sa blestemam intunericul in loc sa aprindem o lumanare. Aceasta dinamica puternica se afla adeseori in centrul psihologiei starilor autodistructive precum esecuri profesionale, predispozitii pentru comportamente riscante. Ea poate fi intalnita si in probleme mai putin dramatice precum luarea de decizii financiare gresite, ramanerea intr-un loc de munca fara perspective, intarzierea la interviurile pentru angajare, exprimarea fara o gandire prealabila, minciunile descoperite, lipsa de atentie – si, dupa cum stiu toti cei care au avut de-a face cu barbati, lista poate continua.

Initiativa sexuala (Vreau sex acum)

Al saptelea atribut masculin reprezinta o condensare si o rezumare dramatica a atributelor prezentate pana acum. Arena sexuala este locul in care barbatii isi etaleaza in mod natural conflictele emotionale care, pana la urma, nu au nicio legatura cu sexul.

Partea buna este ca limbajul sexual masculin nu este o limba total straina, ci mai degraba un dialect care poate si trebuie sa fie descifrat atat de femei, cat si de barbati.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri