16 Iunie 2011 publicat în Psihologie 45 share-uri

AVEM NEVOIE... Noi, oamenii, avem nevoie de siguranta si certitudine in vietile noastre... Noi, oamenii, avem nevoie de nesiguranta si diversitate in vietile noastre... Noi, oamenii, avem nevoie sa ne simtim importanti... Noi, oamenii, avem nevoie sa iubim si sa fim iubiti..

“Suntem cu totii condusi de nevoia de a implini 6 nevoi umane de baza. Aceste 6 nevoi umane nu sunt doar dorinte, nu sunt ceva ce VREM. Sunt nevoi profunde care exista in fiecare dintre noi si care servesc ca fundament pentru fiecare alegere pe care o facem.” Anthony Robbins

Anthony Robbins este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati experti in dezvoltarea personala si profesionala, o autoritate in domeniul coachingului si al NLP-ului, speaker exceptional si fondator al Fundatiei Anthony Robbins. Anthony Robbins este cel care, pornind de la modelul piramidal al lui Maslow, aduce in centrul atentiei cele 6 nevoi emotionale ale fiintei umane, nevoi ce ne influenteaza si calauzesc comportamentul si actiunile. Aceste nevoi ne motiveaza vietile si de multe ori actiunile noastre sunt doar o incercare de a ne implini aceste nevoi. Intr-o scurta prezentare, am incercat sa abordam fiecare din cele sase nevoi umane, bazandu-ne pe ideile lui Robbins. In viziunea acestuia, exista 2 nevoi primare si esentiale: cresterea si contributia si alte 4 nevoi fundamentale: conexiunea/ iubirea, siguranta, nesiguranta, insemnatatea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

1. Noi, oamenii, avem nevoie de siguranta si certitudine in vietile noastre...

Nevoia de SIGURANTA/ CONFORT: Una din nevoile fundamentale ale fiintei umane este nevoia de siguranta, certitudine, confort si consecventa. Fiecare persoana isi doreste o oarecare comoditate a vietii, fiecare persoana isi doreste conditii care ii pot asigura o existenta placuta, fiecare dintre noi are nevoie de anumita doza din acest sentiment al certitudinii.

Cu totii ne dorim placerea -sa fim inconjurati de lucruri care ne fac placere, sa facem lucruri care ne plac- si cu totii ne ferim de durere. Intr-o buna masura, ne explica Tony Robbins, confortul provine tocmai din siguranta. Cine nu-si doreste certitudinea ca metroul cu care merge in fiecare zi spre serviciu circula si maine? Cine nu-si doreste certitudinea ca atunci cand va aprinde becul va avea lumina in casa? Cine nu-si doreste certitudinea ca azi are ce pune pe masa? In toate relatiile noastre, in activitatile pe care le desfasuram, in joburile pe care le avem manifestam nevoia sigurantei si a certitudinii. Pentru ca de fapt, este de parere Tony, confortul inseamna supravietuire. Iar a avea confort si siguranta inseamna a-ti asigura supravietuirea.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri