16 Iunie 2011 publicat în Psihologie 45 share-uri

AVEM NEVOIE... Noi, oamenii, avem nevoie de siguranta si certitudine in vietile noastre... Noi, oamenii, avem nevoie de nesiguranta si diversitate in vietile noastre... Noi, oamenii, avem nevoie sa ne simtim importanti... Noi, oamenii, avem nevoie sa iubim si sa fim iubiti..

4. Noi, oamenii, avem nevoie sa iubim si sa fim iubiti. Tot noi, oamenii, trebuie sa fim stabilim conexiuni cu cel pe care il iubim...

Nevoia de IUBIRE SI CONEXIUNE – Nevoia de a fi iubit de o alta fiinta umana si de a se simti conectat cu aceasta este esentiala pentru fiinta umana. Ati vazut om care in adancul sau (chiar daca nu recunoaste acest lucru) sa nu isi doreasca sa tina la cineva sau ca cineva sa tina la el? Fiinta umana vrea sa iubeasca si sa fie iubita. Fiinta umana vrea sa fie conectata cu o alta fiinta umana. Fiinta umana vrea sa simta legaturi puternice cu alta fiinta umana si sa experimenteze sentimentul iubirii. Aceasta nevoie este adanc infiripata in noi.

Vrem sa ne simtim ca facand parte din ceva, vrem sa fim unul si acelasi cu o alta persoana, vrem sa fim intimi cu o anumita persoana, vrem sa impartasim ceva cu acea persoana, vrem sa cream o altfel de legatura, una unica, speciala. Iar iubirea trebuie primita. Iubirea trebuie data. Din aceasta nevoie de CONEXIUNE cu cei din jurul nostru, explica Tony Robbins, ne alaturam grupurilor. Din aceeasi nevoie, de a fi acceptati, iubiti, doriti, conectati, de a ne simti parte integranta a unui intreg, explica in continuare speakerul, unele persoane fumeaza, se drogheaza, consuma alcool, ating performante exceptionale sau fac pe bolnavii.

5. Noi, oamenii, avem nevoie sa crestem...

Nevoia de CRESTERE (DEZVOLTARE): Tony explica extraordinar de frumos aceasta nevoie: “Pe aceasta planeta, tot ce este viu fie creste, fie moare.

Cresterea este una din nevoile primare ale vietii”. Este si una din nevoile primare ale vietii umane si poate ca si cea mai puternica. In fiinta umana exista adanc implementata nevoia de a se dezvolta emotional, intelectual si spiritual in mod continuu. La unele persoane, dorinta de a se transforma si evolua, dorinta de a fi mai bune, mai performante, de a avansa dintr-un anumit punct de vedere, de a-si dezvolta anumite abilitati se manifesta mai pregnant decat la altele. ”Nu conteaza cat de multi bani ai, cati oameni iti recunosc meritele sau ceea ce ai obtinut in viata. Daca nu simti ca te dezolti, te vei simti nefericit si neimplinit”, afirma Tony.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri