16 Iunie 2011 publicat în Psihologie 45 share-uri

AVEM NEVOIE... Noi, oamenii, avem nevoie de siguranta si certitudine in vietile noastre... Noi, oamenii, avem nevoie de nesiguranta si diversitate in vietile noastre... Noi, oamenii, avem nevoie sa ne simtim importanti... Noi, oamenii, avem nevoie sa iubim si sa fim iubiti..

2. Noi, oamenii, avem nevoie de nesiguranta si diversitate in vietile noastre...

Nevoia de INCERTITUDINE/ NESIGURANTA: Poate suna gresit, poate suna paradoxal, insa in aceeasi masura in care avem nevoie de siguranta in vietile noastre, avem nevoie si de nesiguranta. Viata trebuie condimentata putin, existenta umana are nevoie de putin gust si savoare. Nevoia de incertitudine presupune noutate, neprevazut, surpriza, diversitate, provocare, incantare si entuziasm. Fiinta umana este astfel creata incat, pe langa siguranta, sa aiba nevoie si de diversitate si varietate pentru a se simti in totalitate vie, implinita, fericita. Atunci cand siguranta se afla intr-un procent prea mare in viata noastra, existenta noastra devine anosta, monotona si uniforma. Siguranta poate deveni cu siguranta plictisitoare. Nesiguranta este fara doar si poate cea care ne fereste de plictiseala.

Cu prea multa siguranta, ne plictisim. Cu prea multa nesiguranta, incepem sa ne temem si ne ingrijoram. Avem nevoie de un anumit grad de siguranta pentru a experimenta nesiguranta in vietile noastre”, spune Tony Robbins intr-un articol publicat pe lgpgroup.com, pledand pentru o balanta intre cele doua nevoi si sesizand interdependenta lor.

3. Noi, oamenii, avem nevoie sa ne simtim importanti...

Nevoia de IMPORTANTA/ INSEMNATATE: Este fara doar si poate o nevoie importanta

. Cine nu isi doreste sa se simta important? Cine nu isi doreste ca viata sa sa aiba o anume insemnatate? Cine nu isi doreste ca existenta sa sa aiba un sens, un scop, o semnificatie? Cine nu isi doreste sa fie ALTFEL, UNIC prin ceva anume? In interiorul fiecarei fiinte umane se manifesta nevoia de a se simti importanta in ochii celorlalti, de a fi dorita, nevoia de a simti ca ceilalti au nevoie de ea, nevoia de a fi demna de iubirea celorlalti. Fiecare fiinta umana isi doreste ca o alta fiinta umana sa ii vrea prezenta. In adancul sau, fiinta umana are nevoie si de UNICITATE. Avem nevoie sa stim vietile noastre sunt unice, ca au scopuri speciale, unice. “Nu imi imaginez o moarte mai rea decat ca imi imaginez ca viata mea nu conteaza”, spune Tony Robbins in aceeasi revista. Avem nevoie sa fim unici intr-un fel anume, indiferent de felul in care se manifesta nevoia de unicitate.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri