Esti Leu? Vidra? Caine? Sau poate Castor? Carui tip de personalitate ii apartii? Testul Smalley ne poate ajuta intr-un mod obiectiv in intelegerea punctelor forte si a punctelor slabe ale propriei personalitati, ale personalitatii celor din jur. In plus, ne poate fi de folos si in imbunatatirea relatiilor cu cei din jur.

3. CAINE (Temperament flegmatic - Rezistenta) – "Mai bine sa lasam lucrurile asa cum sunt!"

Puncte forte: Cainele este o persoana calma, linistita, echilibrata, sociabila si comoda. Este rezervat si tacut, un prieten de nadejde, pe care te poti baza. Printre caracteristicile sale pozitive se numara diplomatia si simtul umorului. Este loial in relatiile si sentimentele sale. Are perceptii obiective si realiste asupra a ceea ce se intampla in jurul sau. Persoanele apartinand acestei categorii se simt confortabil cand sunt implicate in activitati bazate pe rutina. Sunt sensibile si pentru ca iubesc pacea se feresc sa se implice in conflicte. Sunt buni ascultatori si stiu cum sa plece urechea la of-ul interlocutorului lor. Comunica intr-un stil indirect. Sunt rabdatoare, mereu grijulii si atente la nevoile celorlalti. Stiu sa isi controleze emotiile. Nu intampina dificultati mari in a se adapta, insa uneori fac prea multe compromisuri personale pentru acest lucru..

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Puncte slabe: Persoanele apartinand acestei categorii nu se exteriorizeaza si isi tin emotiile si suferintele in interiorul lor. Au tendinta de fi zgarcite si de a amana lucrurile. Le lipseste motivarea de multe ori, dar si capacitatea de a lua decizii. Sunt pline de teama si au tendinta de a-si face griji in exces. Sunt atrase de persoane suferinde si la randul lor pot fi ranite cu usurinta. Stiu ce inseamna autocontrolul. Sunt ranchiunoase si poarta pica. De dragul armoniei, sunt tentate sa isi puna persoana pe un plan secundar, sacrificandu-si sentimentele. Din dorinta de a face parte dintr-un grup, isi anihileaza identitatea si cedeaza cu usurinta. Sunt lipsite de spontaneitate si, de teama, se conformeaza regulilor. Schimbarea le sperie. Au tendinta de a deveni dependente de ceilalti. Se entuziasmeaza cu greu.

Nivelul relational: Una din nevoile primordial ale persoanelor apartinand tipologiei Cainelui este aceea de securitate emotionala. Cainele se simte fericit cand mediul in care se afla este agreabil si placut, cand cei din jurul sau ii asigura confort emotional.

Sfat: Nu trebuie sa spui “da” daca ceea ce gandesti este “nu”. Invata sa refuzi cand este cazul si invata sa iei decizii ferme. Nu fugi de confruntari daca sentimentele ti-au fost ranite. Invata sa lupti pentru tine si ia atitudine pentru ceea ce gandesti. Nu renunta la tine de dragul altora.

 

 4. CASTOR (Temperament Melancolic – Supunere/ Ingaduinta) – “Cum era in trecut?”

Puncte forte: Castorul are o mare putere de organizare si este atras de lucrurile estetice, frumoase. Este constiincios si isi ia indatoririle in serios. Este analitic si disciplinat, avand totodata o mare putere de sacrificiu. Are o minte patrunzatoare, o mare putere de discernamant, este preocupat constant de calitate. Are totodata o mare putere de munca. Este cinstit si corect, rezervat si la locul lui. Ii place ordinea, fiind meticulous si preocupat de detalii.

Puncte slabe: Din dorinta de a atinge perfectiunea, are tendinta de a pierde din vedere privirea de ansamblu. Ii place sa aiba totul sub control si devine irascibil cand lucrurile nu ies asa cum le avea el programate. Este tipicar si cu toane. Isi schimba destul de des starea de dispozitie. Este centrat asupra propriei persoane, nefiind foarte sociabil. Este inzestrat cu o ultrasensibilitate care il predispune spre negativisim. Din cauza perfectionismului sau, este critic atat fata de el, cat si fata de ceilalti. Nu iarta usor si este razbunator. Unele persoane gasesc inclinatia sa catre detalii si precizie ca fiind frustranta, iar curiozitatea sa este perceputa ca “sufocanta”. Are tendinta de a deveni prea strict, rigid sau inflexibil. Este reticent fata de noile oportunitati.

Nivelul relational: Cainele are asteptari fixe si deloc flexibile de la cei din jur, uneori exagerate.

Sfat: Este indicat sa iei lucrurile si oamenii asa cum sunt, scazand usor din nivelul asteptarilor tale inalte. Trebuie sa intelegi ca sunt diferiti si ca nu toti facem lucrurile in aceeasi maniera, in ritmul si stilul tau.

Foto fr si main: By Quick Shot /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri