29 Septembrie 2010 publicat în Psihologie 1 share-uri

In opinia psihologului Albert J. Bernstein, exista 5 tipuri de vampiri emotionali ale caror caracteristici corespund anumitor tulburari de personalitate: vampirii antisociali, vampirii histrionici, vampirii narcisisti, vampirii cu un comportament obsesiv-compulsiv, vampirii paranoici.

Un zambet atrage un alt zambet. O vorba buna da nastere unei alte vorbe bun. Un gand pozitiv genereaza alte ganduri pozitive. Gandurile pozitive ne determina sa fim mai buni, mai veseli, mai plini de viata, mai umani. Sentimentele pozitive atrag sentimentele pozitive la randul lor. Legea atractiei functioneaza de minune si in relatiile interumane. Fondul emotional trebuie sustinut, hranit intr-un mod sanatos, incurajat sa traiasca si sa se dezvolte.

Vampirii emotionali, oameni in sange si oase care se hranesc cu sentimentele si energia pozitiva a celor in jur

Suntem tentati sa gravitam in jurul persoanelor pozitive, calde, care ne incarca cu energie pozitiva si caldura. De ce? Avem nevoie de energie pozitiva si de optimism ca de aer. Avem nevoie de ele pentru a ne mentine pe linia de supravietuire din punct de vedere emotional. Dar nu totul se deruleaza intotdeauna conform scenariului binelui. Nu suntem inconjurati doar de oameni frumosi, luminosi si senini, oameni care ar face tot ce le sta in putere ca sa te faca sa te simti fericita si bine dispusa.In peisaj apar vampirii emotionali, personaje intunecate si la fel de reale ca si primele…. Imposibil sa nu fi avut de-a face in toata viata ta cu un vampir emotional. Il poti regasi chiar in cadrul familiei, printre cei dragi, printre prieteni, printre colegii de birou, printre sefii care ti-au facut zile fripte. Este periculos, toxic si incarcat din cap pana in picioare cu energie negativa.

Ai intalnit in preajma ta un tip vesnic deprimat pentru care viata pare o corvoada si o batalie zilnica cu sinele. Ai intalnit un individ care joaca mereu rolul neajutoratului sau se autovictimizeaza pentru a obtine ceea ce vrea de la tine. Ai intalnit un sef pentru care indiferent de ceea ce ai face nu vei fi niciodata suficient de bun. Ai intalnit cu siguranta o persoana setata pe criticat si pe evidentierea partilor negative a unei persoane, un partener pe care nu te poti baza niciodata, o ruda vesnic in cautatea locului de munca ideal, un coleg certaret si agresiv, un parinte suprasolicitant si manipulativ, etc. Ce s-a ales de energia ta pozitiva in preajma acestei persoane toxice? Ai lasat-o sa-ti distruga buna ta dispozitie emotionala? Ai venit la locul de munca bine-dispus si fericit si in urma interactiunii cu acea persoana te-ai intors seara deprimat, iritat, lipsit de vlaga si de energie? I-ai permis sa te atace si sa-ti fure din energie. Trebuie sa inveti sa te protejezi impotriva acestor tipuri de atacuri emotionale!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri