24 Septembrie 2010 publicat în Psihologie 6 share-uri

Adunand si punand cap la cap concluziile mai multor psihologi, va prezentam principalele trasaturi ale barbatilor in functie de ordinea in care s-au nascut si de rolul pe care l-au jucat in copilarie in familie.

Primul nascut – Primul nascut indeplineste rolul de lider inca din copilarie, avand adesea trasaturi de caracter puternice care ii permit sa ia decizii pertinente. Atentia parintilor este indreptata asupra sa, iar asteptarile pe care acestia le au de la el creeaza o anumita presiune. Obisnuit sa fie primul in ceea ce priveste atentia parintilor, atunci cand un nou-nascut apare in familie, primul nascut poate experimenta invidie si gelozie fata de noul member al familiei. Barbatul adult se va conforma normelor sociale in care traieste si, in aceste limite, va avea parte de succes. Va urma regulile si isi va asuma de cele mai multe responsabilitatile, luandu-si in serios rolul sau de lider formal sau informal. Exista o probabilitate foarte mare ca acesti barbati sa se casatoreasca cu iubita din liceu. Este posibil de asemenea sa ramana in relatii care nu merg excelent, incercand sa o faca sa mearga si reparand ceea ce poate fi reparat. Pot fi capriciosi, aroganti, intimidanti si uneori pot da dovada de lipsa de sensibilitate sau de incredere in capacitatile celorlalti.

Barbatul mijlociu – Pentru ca nu este nici primul nascut si nici ultimul nascut, este foarte posibil ca atentia parintilor in copilarie sa nu se fi concentrat deloc asupra sa. In mod frecvent, mijlociul nu are prea multa incredere in el si nici o parere de sine excelenta. In copilarie se poate simti singur, neinteles, neglijat. Pentru ca nu a fost incurajat sa lupte pentru a-si atinge obiectivele sale, talentele si abilitatile sale se pot irosi. Copilaria sa este caracterizata de incercarea de a se face remarcat si de incerca sa atraga atentia parintilor prin diverse metode. Sunt doua categorii de mijlocii: cei care sunt singuratici, emotivi si timizi, nerabdatori, nervosi si agitati, preferand adesea sa stea in banca lor si cei care sunt prietenosi, galagiosi, rabdatori, greu de stapanit, de regula opusul fratelui/ fratilor mai mari. Barbatul mijlociu adult este diplomat, stie sa asculte, stie cum sa se descurce. Este mai putin ambitios decat primul nascut, insa isi doreste sa fie placut de cei din jur. Isi doreste ca ceilalti sa fie fericiti atunci cand se afla in prejma sa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri