De ce oare, femeile si barbatii care sunt cei mai educati, cei mai inteligenti si realizati din punct de vedere profesional isi gasesc mai greu parteneri?

“Dar chiar nu merge asa!”, spune psihologul american Alex Bezer. “S-ar putea sa mearga pentru prima intalnire, dar asta s-ar putea sa nu iti aduca si o a doua intalnire”. De ce?Pentru ca succesul in materie de romantism nu are nimic de-a face cu abilitatile intelectuale, ci are legatura cu sentimentele pe care le provoci celui de langa tine. Sa faci pe cineva sa se simta bine alaturi de tine necesita abilitati diferite”.

“Sa fii inteligent sau inteligenta te poate ajuta in ceea ce priveste intalnirile, pentru ca tu vei avea povesti interesante de spus, vei avea opinii de impartasit care pot dinamita seara. Dar exista si efecte secundare al faptului ca esti smart. Trebuie sa te cunosti bine, acesta este secretul, sa stii care iti sunt caracteristicile ce pot face bine sau ce te pot trage inapoi in a-ti crea o relatie”, a marturisit Michelle, o tipa inteligenta membra a forumului exclusivist Mensa, intr-o discutie pe acest subiect, cu o jurnalista de la revista pentru femei BettyConfidential.

Ceea ce este clar este ca trebuie sa invatam sa castigam iubirea si din pacate, niciun profesor sau parinte nu ne invata despre puterea unui compliment, nu ne invata sa dam atentie (dar totusi cu masura) persoanei iubite si nu ne invata sa avem grija de cineva fara sa fim sufocanti.

Foto: Shutterstock

Un articol de Lia S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri