Sindromul Cavalerului Alb este cat se poate de real in psihologie si poate fi observat atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor. Cavalerul Alb este atras cu precadere de persoanele care au o incredere in sine scazuta, se afla in circumstante defavorabile, au fost ranite de altii sau prezinta semnele unor alte vulnerabilitati. Intentiile Cavalerului Alb nu sunt rele, insa nici realiste sau sanatos fondate.

Vrea sa te salveze de tine insati, vrea sa iti faca viata mai frumoasa si vrea sa traiasca alaturi de tine pana la adanci batraneti. Ar da sincer orice ca sa te faca sa te simti fericita. Asta in cazul in care emiti semnale ca te simti mizerabil, ca nu poti scapa de statutul tau de victima si ca iti este imposibil sa faci ceva pentru propria fericire. Cu toate acestea, ai putea baga mana in foc ca povestea Cavalerului Alb este antica, prafuita si suta la suta demodata.

Ai putea jura ca gentilul si sensibilul Cavaler Alb nu exista decat in prafuitele basme medievale incercand sa salveze vreo printesa sensibila din mainile vreunui tiran, dragon sau forte malefice si dovedindu-si astfel dragostea si spiritul marinimos. Astazi, pe nicio strada din Bucuresti sau marile orase nu mai intalnesti vreo persoana atat de amatoare sa te scape din incurcaturi si situatiile dificile. Ai putea sa juri ca nu. Cu toate acestea, din punct de vedere psihologic, multi dintre noi (mai des barbate, insa nu rar si femei) fie sunt Cavaleri Albi, fie au o relatie cu un Cavaler Alb.

Sindromul Cavalerului Alb este cat se poate de real si poate fi observat atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor. Mary C Lamia si Marilyn J. Krieger, doctori in psihologie, in cartea Sindromul Cavalerului Alb. Cum sa te salvezi pe tine insuti de nevoia de a-i salva pe ceilalti - ” identifica termenul si il explica in modul cel mai clar cu putinta. “Am definit drept Cavaler Alb barbatul sau femeia care in mod repetat si constant cauta parteneri de viata vulnerabili si care au nevoie de afectiunea lor. Exista oameni care, prin personalitatea si comportamentul lor, cer sa fie salvati. Pentru astfel de oameni exista cate un Cavaler Alb care considera ca este de datoria lui sa-I salveze”, afirma reputatii psihologi intr-o publicatie americana. De asemenea, autorii identifica si tipurile de oameni care solicita involuntar ajutorul unui cavaler alb si ii clasifica in doua categorii: una a celor care par neajutorati, pasivi, afectuosi si vulnerabili si una a celor care au o personalitate agresiva, acaparatoare, storcatoare de energie, urmarind ca cineva sa aiba grija de nevoile lor emotionale, uneori chiar si materiale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Cavalerul Alb intuieste cel mai bine cand o persoana se afla la ananghie sau intr-o situatie dificila si ii place sa joace rolul umarului pe care acea persoana poate plange. Cavalerul Alb este atras cu precadere de persoanele care au o incredere in sine scazuta, se afla in circumstante defavorabile, au fost ranite de altii sau prezinta semnele unor alte vulnerabilitati. Intentiile sale nu sunt rele, insa nici realiste sau sanatos fondate. Cavalerul Alb, chiar fara sa constientizeze acest lucru, urmareste sa lege relatii de iubire cu aceste persoane, sperand ca dragostea pe care le-o poarta le va ajuta sa se schimbe, le va da un simt al identitatatii, le va face mai puternice. Chiar daca nu sunt...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri