12:08, 26 August 2010 publicat în Psihologie

Pozitia corpului, gesturile, distantarea sau apropierea fata de partener din timpul somnului vin sa sprijine sau sa contrazica identitatea si legatura emotionala a cuplului din starea de veghe. Daca esti curioasa sa descoperi ce spune despre cuplul tau felul in care dormiti, te invitam sa citesti care sunt cele mai uzuale interpretari psihologice ale pozitiilor cuplurilor in timpul somnului:

Limbajul trupului este una din formele cele mai importante de comunicare chiar si atunci cand acesta are loc la un nivel subconstient, in timpul somnului. Pozitia corpului, gesturile, distantarea sau apropierea fata de partener din timpul somnului vin sa sprijine sau sa contrazica identitatea si legatura emotionala a cuplului din starea de veghe. In psihologie, se considera ca felul in care dorm impreuna partenerii unui cuplu dezvaluie multe despre relatia existenta intre acestia. Nu exista vreo dovada stiintifica care sa certifice acest lucru, insa in cultura psihologica populara faimoasa teorie nu isi pierde deloc din popularitate. Daca esti curioasa sa descoperi ce spune despre cuplul tau felul in care dormiti, te invitam sa citesti care sunt cele mai uzuale interpretari psihologice ale pozitiilor cuplurilor in timpul somnului:

"Imbratisarea cu piciorul" (Ambii parteneri dorm fie pe spate, fie pe burta, fie intr-o parte si unul dintre ei isi intinde piciorul peste piciorul celuilalt). Aceasta pozitie se intalneste mai ales la cuplurile care tocmai au incheiat o cearta. Este mai mult decat evidenta in cadrul acestui cuplu incercarea de cenzurare a emotiilor sau dorinta de a le controla, insa piciorul care atinge piciorul partenerului este un semn pozitiv in sensul impacarii si al restabilirii echilibrului initial. Practic, este o incercare la nivel subconstient de a-l asigura pe celalalt ca in ciuda micilor neintelegeri afectiunea unuia pentru celalalt este neschimbata. Teoretic, cel care initiaza imbratisarea este oarecum dependent de prezenta celuilalt si simte nevoia sa-si manifeste dorinta de a fi iertat, acceptat si iubit.

Citeste si:
Astenia de primăvară sau durerile articulare combătute cu ajutorul...
Astenia de primăvară sau...

Cand partenerii dorm fiecare intr-o alta parte a patului, iar singurul punct de contact il reprezinta mainile si unirea lor, in acest cuplu individualitatea fiecarui partener este foarte bine exprimata.Cei doi sunt persoane sigure pe ele, cu o vointa puternica, incercand totusi sa gaseasca o cale de compromis pentru a face relatia sa mearga. Atingerea mainilor denota totodata incredere in celalalt si apropiere emotionala, dar si dorinta de a-l asigura pe celalalt de validitatea sentimentelor sale. 

Pozitia Lingura (Ambii parteneri dorm intr-o parte, atingandu-se si imbratisandu-se si avand corpul indreptat in aceeasi directie). Este important in aceasta pozitie sa tineti cont cine este cel care imbratiseaza si cine este cel care se lasa imbratisat. Despre cel care imbratiseaza (de obicei barbatul sau figura autoritara a cuplului), psihologii spun ca este personalitatea mai puternica din cuplu, cea care protejeaza si asigura securitatea, iar cel care se lasa imbratisat este partenerul mai putin sigur pe el si cu o nevoie mai mare de protectie, securitate si afectiune. Exista insa si o exceptie: cand partenerul care imbratiseaza, o face foarte strans. Contrar a ceea ce ne-am astepta sa aflam, NU este cel care are personalitatea mai puternica in cuplu si NU cel care detine controlul, oferind suport emotional. El este in schimb cel care il cere. 

Citeste si:
Leurda - Regina Sănătății! De la bogăția în nutrienți la...
Leurda - Regina Sănătății! De...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri