De ce oare, femeile si barbatii care sunt cei mai educati, cei mai inteligenti si realizati din punct de vedere profesional isi gasesc mai greu parteneri?

Daca un barbat destept nu ar rezista prea mult cu o femeie mai prostuta, decat poate pentru o partida de sex, pentru ca mai apoi sa scape repede de ea, in cazul femeilor, situatia este chiar mai dramatica. Ele nu ar tolera stupiditatea nici macar “in numele sexului”.

Psihologul Alex Benzer, autor al cartii “The Tao of Dating” arata ca persoanele cele mai destepte isi gasesc mult mai greu pe cineva: “Cu cat esti mai <<smart>>, cu atat vei fi mai greu de descifrat si cu atat mai multe probleme vei avea in incercarea de a-ti gasi pe cineva”.

De ce? Benzer ne da un posibil raspuns. De obicei, oamenii destepti au crescut in familii al caror principal interes era acela de a se concentra asupra realizarilor de ordin academic si nu erau neaparat interesate de implinirea pe plan sentimental. “Pentru un copil, timpul petrecut facandu-si temele, sau exersand la vioara nu este acelasi lucru cu timpul petrecut urmarind fete sau baieti”. Deci, bazele stangaciei in relatiile sentimentale sunt puse inca din copilarie, dar nu este neaparat un lucru rau acela ca parintii investesc in formarea umana si intelectuala a copiilor, insa din pacate acestia raman practic inadaptati in ceea ce priveste viata lor sentimentala, fapt ce pe parcursul vietii le aduce multa nefericire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Imi amintesc acum o gluma proasta, deloc amuzanta spusa intr-un matinal de la Radio Guerrilla cu privire la fetele “smart si singure de la Facultatea de Litere". Baietii faceau mare haz cu privire la presupusa incapacitate a acestor fete de a-si gasi iubiti, gluma ce m-a deranjat, dar careia nu puteam sa ii neg samburele de adevar. Femeilor destepte (dar si barbatilor destepti) nu le este la fel de usor sa isi creeze oportunitati de flirt.

In cartea “The Tao of Dating for Women”, Benzer se adreseaza femeilor:

“De la un moment anume in viata ta, ai fost catalogata ca o “persoana desteapta” si din acel moment aceasta ti-a fost identitatea. Asa ca tu erai “Destepta” si s-a intamplat asta mai ales in cazul in care ai avut vreo ruda mai draguta decat tine si in acela caz ea era “Frumoasa”. Dar sunt si cazuri in care ai putea fi extrem de frumoasa si in acelasi timp desteapta, dar iti place sa atasezi identitatatii tale tot stampila de “desteapta” sau “inteligenta”, asa ca s-ar putea “sa nu dai doi bani” pe a te concentra sa atragi atentia asupra propriei tale senzualitati. O parte a problemei se afla aici: in momentul in care mare parte din energia ta este concentrata la nivel cerebral si mai putin in zona bazinului (care coincide cu sexualitatea), scad sansele de a-ti crea oportunitati pentru intalniri”, explica Benzer.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri