Relația Ego-Sine: de ce este importantă și în ce tip de relație te identifici? Un mic ghid informativ

27 Octombrie 2022 publicat în Psihologie 73 share-uri

Când discutăm despre Ego și Sine, este important să înțelegem că Egoul nu este același lucru cu Sinele. Eul este partea din noi care este preocupată de nevoile și dorințele individului, în timp ce Sinele este partea individului care este preocupată de nevoile și dorințele celorlalți. Este foarte importantă relația Ego-Sine, căci vorbește, dealtfel, despre echilibrul nostru în viață, despre puterea de a ne atinge țelurile și capacitatea de a ne simți împliniți.

Tipuri de relație Ego-Sine: cele două extreme

Relația Ego-Sine poate fi gândită ca un spectru, cu Ego-ul la un capăt și Sinele la celălalt. Între aceste două extreme se află o varietate de relații diferite Ego-Sine, fiecare dintre acestea reprezentând un echilibru diferit între nevoile individului și nevoile celorlalți.

La capătul spectrului Ego-ului se află relația narcisistă Ego-Sine. Această este o relație în care Ego-ul este extrem de concentrat pe nevoile individului, cu excluderea nevoilor celorlalți. Indivizii cu o relație narcisică Ego-Sine sunt adesea Egocenți și aroganți și pot avea dificultăți în a empatiza cu ceilalți.

La celălalt capăt al spectrului se află relația altruistă Ego-Sine. Aceasta este o relație în care Ego-ul este concentrat pe nevoile celorlalți, cu excluderea nevoilor individului. Persoanele cu o relație Ego-Sine altruistă sunt adesea altruiste și pline de compasiune și pot avea dificultăți în a-și afirma propriile nevoi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Între aceste două extreme se află o varietate de relații diferite Ego-Sine, fiecare dintre acestea reprezentând un echilibru diferit între nevoile individului și nevoile celorlalți.

Sursa foto articol: fizkes/ shutterstock.com

Alte tipuri de relație Ego-Sine

Prima dintre acestea este relația de cooperare Ego-Sine. Aceasta este o relație în care Ego-ul și Sinele lucrează împreună pentru a satisface nevoile atât ale individului, cât și ale celorlalți. Indivizii cu o relație de cooperare Ego-Sine sunt adesea capabili să empatizeze cu ceilalți și să-și afirme propriile nevoi.

A doua este relația competitivă Ego-Sine. Aceasta este o relație în care Ego-ul și Sinele concurează unul cu celălalt pentru a satisface nevoile individului. Indivizii cu o relație competitivă Ego-Sine sunt adesea Egocenți și ambițioși și pot avea dificultăți în a empatiza cu ceilalți.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

A treia este relația acomodativă Ego-Sine. Aceasta este o relație în care Ego-ul se adaptează nevoilor Sinelui pentru a satisface nevoile individului. Indivizii cu o relație acomodativă Ego-Sine sunt adesea capabili să empatizeze cu ceilalți și să-și afirme propriile nevoi.

A patra și ultima relație Ego-Sine este relația Ego-Sine de evitare. Această este o relație în care Ego-ul evită nevoile Sinelui pentru a satisface nevoile individului. Indivizii cu o relație de evitare Ego-Sine sunt adesea Egocenți și anxioși și pot avea dificultăți în a empatiza cu ceilalți.

Indiferent ce tip de relație Ego-Sine are un individ, este important să se mențină un echilibru între nevoile Ego-ului și nevoile Sinelui. Când Ego-ul și Sinele sunt în echilibru, individul este capabil să îndeplinească atât nevoile Ego-ului, cât și ale Sinelui și să mențină un sentiment sănătos al stimei de Sine.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

Sursa foto articol: fizkes/ shutteratock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri