Nici introvertit, nici extravertit? Atunci poate că ești un Ambivert! Iată care sunt caracteristicile Ambivertului

25 Octombrie 2022 publicat în Psihologie 256 share-uri

A fi ambivert înseamnă a avea trăsături de personalitate din ambele categorii, și de la introverți, dar și de la extraverți. În timp, s-a dovedit faptul că sunt foarte multe persoane ambiverte ceea ce înseamnă că pot socializa cu foarte multe ușurință pentru a-și îndeplini anumite planuri, cum de altfel își pot dori propriile momente de solitudine, în care se pot retrage pentru că așa simt la un anumit moment.

Caracteristicile Ambivertului pot fi următoarele:

1. Flexibilitate. Posibilitatea de a se mula pe dorințele și nevoile celorlalți în sensul în care, în diverse situații, poate socializa și se poate întreține într-o conversație sau la o petrecere cu ceilalți. Iar în alte situații, când nu are cu cine socializa, se simte foarte bine și singur, găsindu-și anumite preocupări sau pur și simplu stând să mediteze.

2. Empatizează cu ușurință reușind să înțeleagă pe toată lumea. Chiar și într-o situație conflictuală poate reuși să detensioneze pe cei implicați, vorbindu-le cu căldură și găsind un numitor comun benefic ambelor părți.

3. Abilitatea de a asculta cu răbdare pe oricine și de a comunica cu ușurință pentru a găsi, împreună cu interlocutorul, cele mai bune soluții potrivite acestuia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit
Foto: GrAl /Shutterstock

4. Confortabil cu propria singurătate. Nu se simte singur niciodată pentru că se simte bine și atunci când este singur, pentru că își găsește ceva util de făcut sau pentru că se bucură de singurătate meditând sau citind sau ascultând muzică

5. Reușește să vadă partea bună din orice situație tocmai pentru că poate înțelege și un introvert, dar și un extravert, o persoană agresivă sau una pasivă, va căuta tot timpul să descopere în universul intern al acestora anumite calități pe care le va evidenția aducând oricui o stare de bine.

În concluzie, un ambivert va lua părțile bune de la extravert și introvert într-o alchimie proprie ce îl va face să caute starea de bine în orice situație. Asta nu înseamnă că un ambivert are o viață lipsită de griji și probleme. Înseamnă doar că acesta va cauta partea bună din lucruri chiar și atunci când ceea ce i se întâmplă este dramatic sau nedrept. Își va conține sentimentele atunci când va trece prin situații traumatice, asumându-și suferința fără a face un spectacol din asta. Iar atunci când va avea motive de bucurie, va fi moderat și echilibrat, fără să epateze.

Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi... Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

* Un material de Constantin Cornea, psihoterapeut

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: GrAl /Shutterstock


Oferă consultaţii pentru:

  • Psihoterapie şi consiliere pentru copii
  • Psihoterapie şi consiliere pentru adulţi
  • Psihoterapie şi consiliere de grup
  • Psihoterapie şi consiliere de familie
  • ...
Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri