7 Aprilie 2022 publicat în Psihologie 59 share-uri

Cine ne sabotează?

Ce este Referențialul Arhetipurilor Personale?

O metodă de autocunoaștere și un instrument util în lucrul cu oamenii care îmbină terapia prin simbol, arhetipurile prezente în cele 22 de arcane majore, intuiția personală atât a clientului cât și a practicianului metodei.

Pentru a compune Referențialulul Arhetipurilor Personale este necesar să facem să coincidă cele paisprezece arcane (treisprezece majore și una minoră) obținute printr-un calcul numerologic cu cele paisprezece case, fiecare casă corespunzând unui aspect diferit al existenței. Personalitate, căutari, provocări și resurse, proiecte personale și parentale, interdicții sau conflicte psihice inconștiente, iată câteva dintre aspectele la care ne putem cel puțin uita în cadrul oferit de această metodă.

Găsim ilustrate în arcanele din tarot marile concepte ale psihanalizei și psihologiei moderne. Acest lucru susține dimensiunea psihologică a tarotului și forța terapeutică a simbolurilor. Referențialul oferă cadrul în care secretele (cuvântul arcan cu pluralul arcana provine din latinescul arcanum care înseamnă secret) se dezvăluie în mod simbolic și prin proiecție celui care pășește pe acest drum. Nu este însă vorba despre secrete exterioare propriei ființe cât despre ceea ce literatura de specialitate numește inconștient. Însăși semnificația cuvântului simbol, din grecescul symbalein – a pune împreună, completează tabloul și oferă cheia pentru terapia prin simboluri. A înscrie simbolul în viața personală este o cale terapeutică.

https://reimagine.ro


Monica Măgureanu – practician şi formator autorizat în Metoda Referenţialului Arhetipurilor Personale, consilier de dezvoltare personală, coach – are o experienţă de peste 16 ani în comunicare. Absolventă a...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri