27 Octombrie 2021 publicat în Psihologie 11 share-uri

Constantin Cornea, psihoterapeut, a gândit o strategie de armonizare a celor doi ce s-a dovedit eficientă și pe care a denumit-o “tehnică semaforului”. În cadrul acesteia, stabilim pe culori cum vede fiecare dintre parteneri problemele personale, cât și cele ale cuplului, dar și modalitatea corectă de comunicare caracteristică.ică.

3. VERDE. Problemele mici, de zi cu zi, care însă afectează mai mult pe unul dintre cei doi pentru că el se ocupă de mult mai multe în raport cu partenerul

Pentru a crește comunicarea în cuplu, pot spune că de obicei, atunci când apar certuri, tendința este aceea de a amesteca aceste culori, ajungându-se la agresivitate verbală sau fizică.

Foto: De la AR Graphic53 /Shutterstock

În acest sens, o comunicare corectă și eficientă ar fi următoarea:

Verde - dacă avem astfel de probleme, înseamnă că nu sunt nici pe departe grave și pot fi negociate ușor, fără să ne certăm sau să încercăm să ne impunem cu orice preț punctul de vedere.

Galben - este zona de compromisuri ce presupune din nou o cumunicare empatică pentru a găsi formula eficientă de a ne împărți îndatoririle în mod echitabil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Funcționează, până la urmă, terapia de cuplu? Nestlé aduce pe piața din România Resource - alimente recomandate pentru regimul dietetic al malnutriției la pacienții oncologici Antonia Noel, despre comunicarea relațională de sărbători : Mai bine taci!

Roșu - de obicei, această culoare presupune implicarea unui psihoterapeut tocmai pentru că această culoare este conținătoare de traume grave ce sunt foarte greu de trecut de cel traumatizat.

În cazul în care nu reușiți să vă corectați respectând tehnica semaforului, poate fi timpul să apelați la un specialist. Acesta vede lucrurile corect pentru că a fost pregătit în acest sens, putându-vă ajuta să vă găsiți formula corectă de comunicare, negociere și împărțire a sarcinilor.

Puteți învăța astfel să comunicați eficient, empatic, să deveniți mai asertivi, pentru a putea înțelege lumea celuilalt mai ușor. Dar și pentru a vă putea exprima corect ceea ce simțiți, fără să fie nevoie de ceartă. Succes!

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Poți beneficia de implant dentar dacă suferi de parodontoză, osteoporoză, diabet sau bruxism? Află informații prețioase despre implanturile dentare de la medicul specialist George Colang scrie despre dragoste, relații și femei în două cărți remarcabile lansate la Editura CUANTIC Cum ne influențează arhetipurile și inconștientul colectiv și cum să le folosim pentru a ne îmbunătăți viața

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: De la Josh brown photography /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri