13 Noiembrie 2020 publicat în Psihologie 40 share-uri

Dacă descoperiți în descrierile de mai jos asemănări cu persoane din jurul vostru, poate fi timpul să vă puneți problema dacă nu cumva sunteți într-o relație de prietenie toxică.

5. Egoiștii.

Doar ce își doresc ei contează. De aceea, tot ce ai de făcut este să fii la dispoziția lor, iar atunci când din varii motive nu o poți face, se supără și renunță la relația de prietenie. De fapt, aceștia nu își doresc prieteni, își doresc în jurul lor persoane pe care să le poată manipula pentru propriile interese sau plăceri.

6. Persoanele care suferă de o afecțiune psihică (tulburare de personalitate: paranoidă, schizoidă, bordeline, histrionică, narcisică, antisocială, obsesiv-compulsivă, pasiv agresivă), tulburare bipolară, depresive, anxioase, care au atacuri de panică.

Poate fără să își dea seama că au o suferință ce trebuie tratată serios prin psihoterapie sau poate chiar prin medicație sau internare, aceștia îți pot face viața un coșmar. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru această categorie este să îi trimiți la un specialist și abia apoi să îi susții, în cazul în care urmează indicațiile specialistului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Dacă descoperiți în descrierile de mai sus asemănări cu persoane din jurul vostru, poate fi timpul să vă puneți problema dacă nu cumva sunteți într-o relație de prietenie toxică și poate fi momentul, până nu vă îmbolnăviți și voi, să renunțați la acea relație. Sau măcar să vă îndrumați prietenul cu probleme spre un specialist, pentru a-și regăsi starea de echilibru și plăcerea de a trăi viața dincolo de elementul toxic.

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By puhhha /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri