13 Noiembrie 2020 publicat în Psihologie 40 share-uri

Dacă descoperiți în descrierile de mai jos asemănări cu persoane din jurul vostru, poate fi timpul să vă puneți problema dacă nu cumva sunteți într-o relație de prietenie toxică.

"Din păcate, boala se capătă de omul sănătos de la cel bolnav, nu invers.” Psiholog Constantin Cornea

Prieteniile toxice pot conduce individul pe marginea prăpastiei de foarte multe ori, fără să își dea seama. Sau acesta poate realiza cât de aproape este de dezastru atunci când posibilitatea de a mai face ceva este extrem de redusă.

În acest sens, am să redau câteva categorii de prieteni toxici:

1. Adictivii.

Sunt cei care nu pot trăi fără o adicție și care te împing sau te atrag în plasa lor. Adicțiile cele mai grave pe care le poți învăța de la această categorie sunt:

- adicția de alcool

- adicția de droguri

- adicția de jocuri de noroc

- adicția de adrenalină: dorința de a face lucruri extreme ce pot pune integritatea fizică a propriei persoane sau a altora în pericol: dorința de a conduce mașini foarte puternice, dorința de a face sex oriunde, cu oricine, dorința de a-ți petrece tot timpul prin: baruri sau cluburi, în dauna familiei, a jobului sau a altor activități importante.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Prietenii imaginari la copii – motiv de ingrijorare sau nu? Cei opt munți, o poveste emoționantă și intimă despre prietenie și munte, care a câștigat Premiul Juriului la Cannes, din 24 martie la cinema

2. Drama Queen.

Sunt cei care cred că toate relele lumii li se întâmplă doar lor. Au mereu povești siropoase în care ei joacă rolul de victimă a sorții. Sunt mereu părăsiți de iubite sau nu sunt iubiți de cele pe care ei le iubesc. Nu au fost iubiți și ajutați niciodată de nimeni cu adevărat, nici măcar de părinți sau prieteni, pentru ei viața este un continuu sacrificiu.

3. Imaturii.

Sunt cei care își trăiesc viața pe principiul: “totul la maxim”. De obicei nu au o familie și nu lasă nici pe alții să aibă. Vor să trăiască și să simtă viața la maxim, însă nu conștientizează faptul că acest stil de viață îi consumă și pe ei, și pe cei apropiați lor.

4. Neajutorații.

Sunt cei care au mereu o problemă, care au nevoie mereu de bani, de sfaturi sau doar să își descarce sufletul. Pentru ei ești bun atâta timp cât le oferi ceea ce vor. Însă, din păcate, ei sunt un sac fără fund și mai devreme sau mai târziu, când nu îi vei mai putea ajuta, prietenia voastră va fi pusă la grea încercare sau va dispărea.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Crocs schimbă regulile styling-ului prin cele mai noi colecții

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri