12:11, 11 Noiembrie 2020 publicat în Psihologie 25 share-uri

Din păcate, bullyingul a existat de când există lumea și probabil va exista întotdeauna. Agresivitatea face parte din ființa umană și se manifestă încă din primii ani de viață.

4. Schimbarea mediului. Dacă bullyingul se petrece la școală, putem lua următoarele decizii:

- să discutăm cu profesorii, diriginta sau directorul instituției de învățământ pentru a încerca să rezolvăm astfel conflictul

Citeste si:
Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în...
Studiu: 71% dintre copii...

- dacă factorii de decizie (profesorii sau directorul) nu se implică sau nu reușesc să rezolve problema, putem lua decizia de a schimba școala, pentru a găsi un mediu mai bun pentru propriul copil

- putem apela și la autoritățile de poliție dacă situația este gravă

Citeste si:
8 Modalități de autosabotaj care ne fac viața amară
8 Modalități de autosabotaj...

Urmând pașii de mai sus, vă puteți asigura de faptul că faceți tot ceea ce este posibil pentru a vă ajuta copilul. În cazul în care vă confruntați cu această problemă și nu reușiți singuri să gășiti calea optimă, poate fi momentul să apelați la un psiholog pentru a rezolva cât mai repede problema, până când aceasta nu se agravează.

Bullyingul poate avea și urmări mai grave?

Bineînțeles. Din cauza bullying-ului, un copil, adolescent sau tânăr poate dezvolta aproape toată gama de afecțiuni psihice cunoscute, dar și afecțiuni medicale. În privința problemelor medicale putem vorbi despre: probleme ale aparatului digestiv, ale sistemului nervos.

În privința afecțiunilor psihice putem vorbi despre: anxietate, depresie, atacuri de panică, enurezis, tulburare bipolară, tulburări de personalitate.

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By Lopolo /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri