4 August 2020 publicat în Psihologie 43 share-uri

Dacă reușim să ne debarasăm de frici, putem descoperi faptul că lumea este creată dintr-o multitudine de oportunități ce ne pot duce spre o relație de dragoste.

de psihoterapeut Constantin Cornea

Cu toții ne dorim să ne găsim sufletul pereche. Întrebarea este însă, există cu adevărat un suflet pereche? Perspectiva psihologică spune că avem două răspunsuri:

1. Sufletul pereche nu există! Într-o lume plină de imaginație și de perspective nenumărate, putem găsi cu adevărat mai multe variante de suflet pereche.

2. Există mai multe variante de suflet pereche. Și asta am descoperit în cadrul psihoterapiei, când povestea de viață a unui pacient cuprindea mai multe povești de dragoste trăite cu intensitate o lungă perioadă de timp. Probabil că marea majoritate a oamenilor se îndrăgostesc cu adevărat de mai multe ori într-o viață. Sunt însă și persoane care trăiesc mai multe povești de dragoste, ceea ce demostrează faptul că pot exista mai multe variante de suflet pereche.

Pentru o scurtă exemplificare, putem spune că orice persoană se poate schimba, descoperi sau adapta mai multor forme de relație de cuplu.

În acest caz, cum ne putem găsi una din variantele de suflete pereche?

În primul rând, este important să ne sondăm pe noi înșine. De foarte multe ori, o persoană intră într-o relație de cuplu doar pentru că îi este frică de singurătate sau pentru că nu are o altă varianta. Ceea ce denotă o stimă de sine scăzută și faptul că acea persoană nu și-a cultivat o viață socială mai amplă, pentru a avea unde să își întâlnească marea iubire.

Dacă reușim să ne debarasăm de frici, putem descoperi faptul că lumea este creată dintr-o multitudine de oportunități ce ne pot duce spre o relație de dragoste. Putem întâlni persoana potrivită în:

  • parc, restaurant, cafenea, club
  • la sala de sport, la un curs de dans, la un curs de teatru
  • pe un site de socializare
  • la locul de muncă
  • printr-o cunoștință comună

Din păcate, în România, oamenii nu socializează cu ușurință cu persoane necunoscute. Vedem des în metrou, în autobuz, la cafenea, în restaurant sau în lift persoane care se studiază cu coadă ochiului fiind evident că se plac. Ceea ce lipsește însă este chiar primul pas ce poate începe cu: “bună, mă numesc….” Dacă păstrăm un ton plăcut, dacă avem un vocabular frumos și încercăm să purtăm o conversație respectuoasă, putem începe o relație, chiar și cu o persoană necunoscută.

Foto: By Antonio Guillem /Shutterstock

Cel mai des însă relațiile pot începe: la muncă, cu un vecin, cu o cunoștință comună sau pe internet. Nu este nimic greșit în asta, ba din contra. Important este să ai curajul de a face primul pas. Primul pas îl poate constitui construirea unei imagini corecte în mediul online sau prin a te prezența unei colege din clădirea de birouri. În fond, așa cum am mai spus, lumea este plină de oportunități și merită să încercați să vă găsiți cea mai frumoasă sau cele mai frumoase relații de dragoste. 

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By Cristina Conti /Shutterstock


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri