Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?

Comunicat de presa

Valentine`s Day este o zi specială pentru unii, un motiv de depresie sau anxietate pentru alții; o zi, un obicei, un moment frumos, însă trecător ca orice zi sau clipă din viața noastră. Ce fac în astfel de zile unele persoane care sunt singure? De obicei stau închise în casă și în sine și își plâng de milă.

Cu toate acestea, potrivit psihologului Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), chiar și persoanele aflate într-o relație se pot confrunta în această perioadă cu anumite stări emoționale care vin din așteptări neîmplinite, din dorințe prea fixe de a fi totul într-un anumit fel, din frustrări venite din tendința de a compara ce trăiesc/primesc ele cu ceea ce trăiesc/primesc alții. Deci ”suferința” este la îndemâna oricui, se centrează pe a căuta ”nod în papură”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

“Atitudinea potrivită și recomandată este aceea de a căuta să înțelegem și să acceptăm ceea ce este cu adevărat important, apoi să ne menținem atenția pe aspectele respective. Și, legat de această atitudine, cu toții avem de ales, indiferent dacă suntem singuri sau implicați într-o relație de cuplu. Ocaziile și sărbătorile din viețile noastre sunt menite a ne aduce o pauză de la vâltoarea vieții și au ca scop relaxarea, relaționarea, aducerea unui plus de conștientizare asupra curgerii timpului și a motivelor de recunoștință în viață."

"Pe de altă parte, este bine să ne amintim că aceste momente (adunate în câteva zile pe an) sunt stabilite de noi oamenii și că, la nivel macro, universal, ele sunt doar momente în timp iar viața este mult mai complexă, cu mult mai multe provocări importante pentru creșterea noastră, mult mai bogată în clipe de bucurie, resurse, reușită decât o zi pe an de sărbătorit ceva, indiferent ce”, explică psihologul.

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Parenting constient (mindful parenting) – recomandari si sfaturi Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica?

4 sfaturi pentru a nu intra în depresie dacă ești singur de Ziua Îndrăgostiților

Foto: By Johan Swanepoel /Shutterstock

Ce este recomandat persoanelor singure sau celor nemulțumite? Potrivit psihologului Laura Maria Cojocaru, aceste persoane pot decide să-și construiască o atitudine sănătoasă din punct de vedere mental, emoțional și atitudinal, iar această atitudine poate fi construită urmărind 4 pași importanți:

1. Să mărească calitatea relației cu Sinele, să decidă să se accepte așa cum sunt, să-și ofere mai multă înțelegere, iubire, iertare, deoarece o relație bună cu ceilalți începe exersând cu tine însuți.

2. Să-și direcționeze și mențină atenția către toate reușitele personale de orice natură ar fi ele, către resursele și puterea interioară utilizate până atunci de a merge mai departe în viață, către ceea ce deja au, cultivând astfel atitudinea de recunoștință.

4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

3. Să-și ofere sieși un moment de relaxare, de răsfăț, să-și împlinească o plăcere/o dorință, să petreacă timp de calitate făcând ceva ce le ajută în creșterea personală (o carte, un documentar, o piesă de teatru, o călătorie, un curs etc.)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri