12 Decembrie 2019 publicat în Psihologie 6 share-uri

Nu oferi doar lucruri, ci și generozitate, iubire, timp, prezență, pe tine însuți (însăți)...

Comunicat de presa

În luna decembrie, aventurile de prin magazine duc la agitație și stres din cauza că putem fi, imaginar vorbind, judecați că nu am dus cadouri de Crăciun sau de Sfântul Nicolae. Stăm și căutăm, stăm la cozi, nu suntem hotărâți, nu știu ce vom face de sărbători și toată aceste activități elimină energia vitală din om, devenind ostenit după ce trece „Luna Cadourilor”.

În opinia psihologului Alexandru Pleşea, de cele mai multe ori, oamenii intră mai obosiți și mai stresați în noul An decât în oricare altă lună din an, deoarece își concentrează toate energiile pentru a fi la înălțimea așteptărilor celorlalți.

“Programul social implementat mai ales de marile corporații îl fac pe om să cumpere împotriva voinței sale, pentru că așa fac toți și el nu poate face diferit. Omul nu poate să nu cumpere cadouri în Decembrie. De ce nu cumpără și în alte luni din an la fel de mult oare? El uită să se ofere. El doar oferă lucruri materiale și crede că așa intră în inima omului căruia îi oferă. O astfel de abordare comportamentală distanțează oamenii între ei. Din acest motiv, mulți ajung să rămână singuri, posomorati și triști în preajma sărbătorilor”, explică psihologul Alexandru Pleșea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Oamenii mimează uneori generozitatea

Totodată, specialistul afirmă că unele persoane sunt exemplul viu al programărilor sociale în care au trăit. Ei nu s-au oferit pe ei, ci au oferit lucruri. Nu s-au exteriorizat, ci doar au mimat. Nu au fost sinceri, ci doar au jucat un rol superficial. “Exemplele comportamentului de Sărbători stă în însăși Scriptura noastră, unde acțiunile nu se fac pentru că le fac toți ceilalți, ci pentru că un anume Suflet din om este dispus să muncească mai mult pentru alte Suflete din jur, fără să-i judece, ignore, mintă sau să le ascundă”, declară psihologul.

5 moduri prin care să dăruim și să ne dăruim de Sărbători

1. Oferă cu ambele mâini și cu privirea “ochi în ochi”. Nu gândi ce gândește celălalt. Oferă dinăuntru, orice oferi. Nu oferi cu interes.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

2. Oferă cu un mesaj verbal, care vine nu din ce vrei tu ca acel om să aibă, ci din ce poți face tu pentru acel om să aibă. Doar dacă tu ești exemplu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri